Un câine și-a salvat stăpânul de un șarpe veninos ascuns în spatele canapelei. Cum a reușit

Un câine și-a salvat stăpânul de un șarpe veninos ascuns în spatele canapelei. Cum a reușit

Un Rottweiler isteț și-a salvat stapanul dintr-o situație periculoasă, după ce a observat un șarpe veninos ascuns în canapeaua lor, scrie Newsweek .

Șarpe veninos mamba negru / Foto: Unsplash.com

Câinele a lătrat la canapea mai multe zile și își ținea stăpânul departe de ea atunci când acesta încerca să se așeze. Când proprietarul s-a uitat sub canapea, a găsit ascunsă o mamba neagră , a povestit Nick Evans, un vânător de șerpi din Africa de Sud, într-o postare pe Facebook în care descrie incidentul și operațiunea de recuperare a animalului.

„Unui bărbat din Escombe, Queensburgh, i s-a părut ciudat că Rottweilerul său îl împingea de lângă canapeaua sa, pe care se așeza zilnic”, a povestit Evans. După două zile în care câinele său s-a comportat la fel, stăpânul animalului a mutat canapeaua și a dat peste șarpe.

Șerpii de specia mamba negru sunt foarte veninoși și se găsesc în sudul și estul Africii. Dacă nu sunt tratate cu antivenin, mușcăturile lor au o rată de mortalitate de 100%. Acești șerpi pot avea lungimi de 3 metri sau mai mult și se deplasează incredibil de repede, având viteze de până la 20 de km pe oră.

„Cel mai mare pe care l-am văzut vreodată era de 3 metri”, a spus Evans.

Evans spune în postarea de pe Facebook că acest șarpe avea o lungime de aproximativ 2,2 metri și explică că rottweilerul s-a repezit să atace șarpele vând a fost expus, dar a fost prins de stăpânul său.

„Am fost foarte impresionat de acțiunile proprietarului. Nu toată lumea ar putea să reacționeze atât de repede într-un moment ca acela”, a scris Evans. „Nu pot să vă zic câte apeluri primesc de la oameni care mă sună în timp ce câinele lor atacă șarpele, ceea ce duce la moartea șarpelui și la moartea a cel puțin un câine. Bănuiesc că panica pune stăpânire pe ei”.

Mușcătura unui mamba neagru devine rapid fatală, consolidând reputația șarpelui ca fiind cel mai mortal din lume. Mușcătura sa poate ucide în doar 20 de minute, din cauza neurotoxinelor puternice din interior. Fiecare mușcătură poate furniza în medie 100-120 miligrame de venin, cea mai mare doză de venin înregistrată vreodată fiind de 400 miligrame.

Simptomele se instalează rapid după mușcătură: gust metalic, pleoapele căzute, vedere încețoșată, dificultăți de vorbire, spasme musculare, tulburări de mișcare și, în cele din urmă, paralizie respiratorie și stop cardiac. În medie, acest lucru durează între șapte și 15 ore de la mușcătură.

„Felul în care acest domn din Escombe a reacționat este exact cum cineva ar trebui să reacționeze dacă dă peste un șarpe și dacă are câini. Niciodată să nu lași câinele să omoare șarpele pentru tine, de cele mai multe ori se încheie rău și pentru câine”, mai scrie în postare.

Mamba negru este cel mai periculos șarpe din Africa, potrivit Live Science . Două picături de venin sunt suficiente pentru a omorî o persoană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!