Un cameraman al Fox News a fost ucis în Ucraina, anunţă postul american

Un cameraman al Fox News a fost ucis în Ucraina, anunţă postul american

Un cameraman al Fox News a fost ucis în timp ce acoperea jurnalistic războiul din Ucraina, a anunţat marţi canalul de televiziune american, transmite AFP.

Cameramanul Pierre Zakrzewski îl însoţea pe jurnalistul Benjamin Hall, rănit atunci când vehiculul în care se aflau a fost ţinta unor tiruri luni la Horenka, în apropiere de Kiev , a indicat Suzanne Scott, CEO al Fox News Media, într-un comunicat.

Zakrzewski avea baza la Londra şi se afla în Ucraina din februarie, a adăugat ea.

'Pierre era un fotograf de război care a acoperit practic toate evenimentele internaţionale pentru Fox News, de la Irak la Afganistan, trecând prin Siria', a explicat Suzanne Scott.

El primise în decembrie premiul Fox News 'Eroul discret', în special pentru 'rolul cheie jucat în evacuarea freelancerilor noştri afgani şi a familiilor lor după retragerea americană din Afganistan', a subliniat Suzanne Scott.

Benjamin Hall, de naţionalitate britanică şi corespondent al Fox News la Departamentul de Stat, rămâne spitalizat în Ucraina, a mai precizat ea.

Hall a fost rănit la picioare de schije de obuz şi plasat la terapie intensivă, a transmis luni procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Pierre Zakrzewski este al patrulea jurnalist ucis de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Americanul Brent Renaud a fost omorât de gloanţe duminică la periferia nord-vestică a Kievului, jurnalistul ucrainean Evgheni Sakun a murit în bombardamentul turnului de televiziune de la Kiev, iar ucraineanul Viktor Dudar şi-a pierdut viaţa în timpul luptelor de lângă Nikolaiev (sud), potrivit autorităţilor ucrainene, care au numărat şi peste 30 de răniţi în rândul reprezentanţilor presei care acoperă conflictul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”