Un camion ce transporta sistemul de rachete Panțîr-S1 s-a răsturnat la Soci în timpul discursului lui Putin VIDEO

Un camion ce transporta sistemul de rachete Panțîr-S1 s-a răsturnat la Soci în timpul discursului lui Putin VIDEO

Un transportor al sistemului de apărare aeriană Panțîr-S1 s-a răsturnat după ce a virat ieșind dintr-un tunel, în apropierea unui pod din Soci, chiar în timp ce Vladimir Putin își ținea discursul anual către națiune, relatează Newsweek.

Sistem de apărare antieriană Panțîr-S1 FOTO Captură

Imaginile de pe camerele de supraveghere, publicate de canalul Telegram din Crimeea Wind, conțin o marcă temporală care datează incidentul joi, 29 februarie.

Înregistrarea a fost făcută publică în timp ce Putin ținea un discurs în fața Adunării Federale a Rusiei, în care a amenințat țările occidentale cu lovituri de retorsiune, avertizând că există riscul izbucnirii unui război nuclear.

Comentariile liderului rus vin în contextul în care ce președintele francez Emmanuel Macron a sugerat luni că membrii NATO ar putea trimite în viitor trupe terestre în Ucraina. Alți aliați NATO, inclusiv SUA, au exclus un asemenea pas.

„[Națiunile occidentale] trebuie să realizeze că avem și noi arme care pot lovi ținte pe teritoriul lor. Toate acestea sunt o amenințare a unui conflict cu arme nucleare și distrugerea civilizației. Nu înțeleg asta?!", a declarat liderul rus.

„Ne amintim de soarta celor care și-au trimis cândva forțele pe teritoriul țării noastre. Dar acum consecințele pentru posibilii intervenționiști vor fi mult mai tragice", a adăugat Putin.

Sistemul rusesc de tunuri și rachete antiaeriene autopropulsate Panțîr-S1, despre care se crede că valorează în jur de 15 milioane de dolari, a fost folosit pe tot parcursul invaziei la scară largă a lui Putin în Ucraina. Sistemul mobil, cu rază scurtă de acțiune, este conceput pentru a fi folosit împotriva avioanelor, rachetelor de croazieră, munițiilor ghidate cu precizie și pentru a sprijini alte unități de apărare aeriană.

Într-un incident similar, anul trecut, un comandant rus a fost amendat după ce, cu câteva luni înainte, a lovit un Panțîr pe un pod.

Tribunalul militar din Sankt Petersburg a decretat că comandantul a omis să rabateze o parte a echipamentului în timp ce trecea pe sub podul de cale ferată de pe autostrada Pulkovskoe și l-a amendat cu 50.000 de ruble (541 de dolari), fiind obligat să plătească și daune de aproximativ 14 milioane de ruble (151.500 de dolari).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?