Un candidat la alegerile regionale din Mexic şi-a lansat campania electorală dintr-un sicriu

Un candidat la alegerile regionale din Mexic şi-a lansat campania electorală dintr-un sicriu

Unul dintre candidaţii la alegerile regionale din Mexic şi-a lansat campania electorală dintr-un sicriu pentru a atrage atenţia asupra miilor de decese cauzate de pandemia de coronavirus şi de violenţele legate de cartelurile drogurilor, relatează AFP.

Carlos Mayorga, candidat în statul Chihuahua din nordul Mexicului, a explicat marţi că a decis să lanseze campania electorală dintr-un sicriu "pentru a le transmite un mesaj politicienilor: au un popor mort, un oraş, o comunitate, un stat moarte din cauza indiferenţei lor".

Foto: (c) Jose Luis Gonzalez / REUTERS


Mayorga a ajuns într-un sicriu auriu la o reuniune electorală organizată pe un pod între oraşul mexican de frontieră Ciudad Juarez şi El Paso, în statul Texas din SUA.

El a fost însoţit de asistenţi îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie biologică şi cu buchete de flori în mână pentru a atrage atenţie asupra bilanţului de peste 200.000 de morţi de COVID-19 în Mexic, al treilea cel mai ridicat număr de decese din lume.


Foto: (c) Jose Luis Gonzalez / REUTERS


Politicienii "au păstrat tăcerea în legătură cu nivelurile ridicate ale criminalităţii organizate. Ei au păstrat tăcerea asupra situaţiei haotice legate de COVID-19", a declarat el după ce s-a ridicat din sicriul în care stătuse întins.

De la sfârşitul lui 2006, când guvernul a lansat o ofensivă militară împotriva cartelurilor drogurilor, circa 300.000 de persoane au fost asasinate în Mexic, care este una dintre ţările cu cel mai ridicat nivel de violenţă din lume.


Foto: (c) LUIS TORRES / EPA


Campania pentru alegerile din cele 32 de state din Mexic începută duminică a fost precedată de asasinarea a 16 candidaţi.

Aproximativ 95,4 milioane de mexicani sunt chemaţi la urne la 6 iunie pentru a alege 500 de reprezentanţi în consiliile regionale, inclusiv 15 din 32 de guvernatori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”