Un cardinal francez a mărturisit că a abuzat o fată de 14 ani

Un cardinal francez a mărturisit că a abuzat o fată de 14 ani

Cardinalul francez Jean-Pierre Ricard a mărturisit, luni, într-un comunicat de presă că a abuzat o fată de 14 ani în urmă cu 35 de ani și a anunțat că se va retrage din funcțiile sale, adăugând că va fi disponibil pentru autoritățile bisericești sau legale competente, relatează Reuters .

Jean-Pierre Ricard a mărturisit că a abuzat o fată de 14 ani. FOTO Shutterstock

În urmă cu treizeci și cinci de ani, când eram preot paroh, m-am comportat într-un mod condamnabil cu o tânără de 14 ani. Comportamentul meu a dus inevitabil la consecințe grave și de durată pentru această persoană”, a mărturisit Ricard într-un comunicat.

Cardinalul a cerut iertare și a afirmat că se va retrage din funcțiile sale. Ricard a fost episcop în regiunea de sud-vest a orașului Bordeaux din 2001 până în 2019.

În total, 11 episcopi sau foști episcopi, inclusiv un fost episcop din orașul Creteil, Michel Santier, sunt vizați în prezent de investigații privind abuzurile, a afirmat, luni, Eric de Moulins-Beaufort, șeful Conferinței Episcopilor din Franța, într-o conferință de presă.

Beaufort a citit declarația lui Ricard în timpul evenimentului.

Acestea sunt cele mai recente dezvăluiri care au lovit Biserica Romano-Catolică. În Franța, anul trecut, o anchetă independentă a arătat că peste 200.000 de copii au fost abuzați în ultimii 70 ani de către clerul francez.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”