Un caz care rămâne învăluit în mister

Un caz care rămâne învăluit în mister

Există situații pe care nici măcar știința nu le poate explica. Poate părea o glumă sau o expresie cunoscută în popor, dar cazul Gloriei Ramírez este cel al adevăratei „femei toxice".

În 1994, Gloria suferea de o boală în fază terminală și a trebuit să fie transportată de urgență la spital cu probleme respiratorii. Din păcate, a murit câteva ore mai târziu, la vârsta de 31 de ani, iar după moartea ei s-a întâmplat ceva incredibil.

Medicii care au asistat-o pe „femeia toxică" au plecat de la fața locului cu amețeli și mâncărimi. Corpul femeii, într-un mod inexplicabil, părea să fie contaminat. Julie Gorchynski, o asistentă care a asistat-o pe Gloria, a petrecut aproape două săptămâni la terapie intensivă din cauza acestui eveniment inexplicabil.

Povestea femeii toxice a fost sursa de inspirație pentru un episod din serialul Grey's Anatomy și a fost, de asemenea, prezentată într-un segment al unei emisiuni de pe Discovery Communications. Cazul lui Ramirez a fost unic în istoria medicinei și există câteva teorii în legătură cu acesta.

La 19 februarie 1994, în California, SUA, Gloria Ramirez a fost transportată de urgență la Riverside General Hospital. Femeia, originară din Mexic, suferea de puls foarte ridicat și de o tensiune arterială extrem de scăzută, precum și de insuficiență respiratorie severă.

Femeia suferea de cancer de col uterin, iar spitalul a încercat să o stabilizeze, i-a administrat trei anxiolitice și apoi un antiaritmic pentru a-i calma bătăile inimii. În același timp, i-a fost pompat aer printr-o vezică de cauciuc pentru a încerca să compenseze insuficiența respiratorie.

În timp ce îi erau administrate medicamentele Gloriei, medicii care o îngrijeau au observat un luciu uleios care îi acoperea corpul, iar unii au simțit un miros puternic, asemănător cu cel de usturoi. O asistentă a încercat să îi ia sânge din brațul lui Ramirez și a simțit un miros asemănător cu amoniacul care ieșea din tub.

Julie Gorchynski, un medic rezident, a observat un detaliu deosebit. În sângele femeii pluteau particule mari. Din cauza cocktailului puternic de mirosuri, trei medici au leșinat.

Medicii au optat pentru ultima opțiune pentru a o salva pe Gloria, defibrilatorul. Din păcate, nici această metodă de resuscitare nu a funcționat și femeia a murit, potrivit Univisión.

Ceea ce este curios în acest caz este că 23 de persoane s-au îmbolnăvit ca urmare a mirosului toxic emanat de corpul Gloriei Ramirez, cinci dintre ele fiind nevoite să rămână sub observație. Julie Gorchynski a dus greul, cu o serie de convulsii care au debilitat-o în cele din urmă. Ea a suferit, de asemenea, de pancreatită și osteonecroză a genunchilor. Drept urmare, femeia a fost nevoită să meargă în cârje timp de luni de zile.

Spitalul General Riverside a fost nevoit să declare stare de urgență internă. Au fost luate măsuri extreme pentru a opri ceea ce îi afectase pe acești medici. De exemplu, cei care au intrat în contact cu pacienta au trebuit să își scoată hainele și să le arunce complet în saci de plastic sigilați.

Cazul a devenit faimos la nivel național, iar presa a început să o numească pe Ramirez „Femeia toxică" și să se întrebe ce s-a întâmplat. După cum a relatat Discover Magazine, cazul a provocat una dintre cele mai mari investigații de medicină legală din Statele Unite, notează sursa citată.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din California a preluat conducerea investigației. Aceștia au intervievat membri ai personalului spitalului care au lucrat în camera de urgență în ziua morții Gloriei și au descoperit că oamenii au dezvoltat simptome severe, cum ar fi pierderea cunoștinței, dificultăți de respirație și spasme musculare.

Ceva mai târziu, s-a descoperit că Gloria luase un solvent numit Dimetil sulfoxid, un remediu de casă pentru reducerea durerii. Persoanele care folosesc acest solvent susțin că are un miros asemănător cu cel de usturoi, ceea ce ar explica mirosul pe care l-au simțit în cameră.

Potrivit cercetării, s-a descoperit că combinația dintre oxigenul administrat de paramedici și dimetil sulfoxid (DMSO) acumulat în organism a creat DMSO2, care se cristalizează la temperatura camerei și care ar putea explica particulele mici observate în sânge.

În plus, șocurile electrice au transformat DMSO2 în DMSO4, un gaz extrem de toxic care ar fi pătruns în aerul din jurul corpului, provocând reacția din cameră și care a fost cauza pentru care pacienta a rămas în istorie sub numele de „femeia toxică". Cu toate acestea, familia Gloriei nu a crezut niciodată pe deplin în versiunea anchetatorilor și susține că medicii au fost neglijenți.

La două luni după moartea lui Ramirez, corpul ei a fost dus pentru o autopsie independentă și înmormântare. Patologul familiei Ramirez nu a putut determina cauza morții, deoarece inima lipsea, celelalte organe erau contaminate cu materii fecale, iar corpul său era prea descompus.

După aceasta, Ramirez a fost înmormântat într-un mormânt nemarcat la Olivewood Memorial Park din Riverside. La aproape 30 de ani de la moartea Gloriei Ramirez, cauzele acelui eveniment nu sunt pe deplin clarificate.

Familia ei crede că este posibil să fi existat o eroare medicală care a determinat personalul spitalului să fabrice povestea pentru a da vina pe ea. Astăzi, moartea ei este unul dintre cele mai mari mistere ale medicinei


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /