Un comandant ucrainean anticipează intensificarea contraofensivei în sud

Un comandant ucrainean anticipează intensificarea contraofensivei în sud

Un comandant ucrainean care se prezintă sub indicativul Kombat prevede accelerarea contraofensivei pe frontul de sud, unde forţele din care face parte au străpuns cea mai dificilă linie de apărare a ruşilor.

Soldați ucraineni angajați în lupte FOTO Profimedia

Armata ucraineană a trecut la contraatac împotriva Rusiei încă de la începutul lunii iunie, însă poziţiile defensive întărite cu câmpuri de mine ale forţelor ruse au încetinit înaintarea către Marea Azov, relatează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres .

Kombat, care a condus o parte din efectivele ucrainene implicate în recucerirea satului Robotîne, a declarat că nu acesta este obiectivul şi că le-a spus asta şi luptătorilor săi. „Acum urmează Berdiansk, apoi, mai mult, ţelul nostru este (Marea, n. red.) Azov”, a precizat comandantul ucrainean.

De la Robotîne la Berdiansk, oraș-port la Marea Azov, sunt circa 100 de kilometri, iar până la oraşul strategic Melitopol, de asemenea ocupat de ruşi, 85 de kilometri.

Moscova nu a confirmat pierderea satului Robotîne, așa cum nu a făcut și în cazul altor pierderi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins acum câteva zile sugestiile precum că forţele ţării sale sunt desfăşurate pe un front prea larg şi şi-a reafirmat convingerea privind recuperarea tuturor teritoriile ocupate de Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?