Un complex MLRS nord-coreean este capabil să „transforme un aerodrom inamic în cenuşă”

Un complex MLRS nord-coreean este capabil să „transforme un aerodrom inamic în cenuşă”

Un sistem de rachete cu lansare multiplă de 600 mm (MLRS) al Armatei Populare Coreene, care a fost implicat în exercițiile de luni, este capabil să distrugă un aerodrom inamic, a declarat Agenția Centrală de Știri din Coreea.

Lansare rachete de către Coreea de Nord. Foto: Arhiva Adevărul

MLRS de calibru 600 mm, care a participat la trageri, este cea mai recentă modificare a armelor ofensive de înaltă precizie ale forțelor armate din RPDC. Aceasta este o armă nucleară tactică ofensivă, caracterizată printr-o putere mare și este suficient pentru ca o singură instalație cu patru rachete să finalizeze sarcina de a distruge un aerodrom inamic”, - scrieAgenția Centrală de Știri din Coreea.

Exercițiile au început la 07:00 ora locală (00:00 ora Bucureștiului).

În decembrie anul trecut, Academia Națională de Apărare și Institutul de Arme Nucleare și-au exprimat încrederea că patru rachete ar putea reduce un aerodrom inamic în cenuşă, paralizând utilizarea acestuia”, a adăugat agenția.

Luni, armata RPDC a lansat două rachete dintr-o instalație MLRS de 600 mm care au căzut în Marea Japoniei,în afara zonei economice exclusive a Japoniei, acestea parcurgând o distanță între 395 și 337 km.

Inițial, Garda de Coastă a Japoniei a emis trei alerte de lansare de rachete.

Agenția Centrală de Știri din Coreea amintește că duminică, Statele Unite și Republica Coreea au desfășurat exerciții comune ale forțelor aeriene care au implicat bombardierul strategic B-1B și avioanele de vânătoare furtive F-35.

Agenția sud-coreeană Yonhap a remarcat că la o distanță de 340 km de locul de lansare se află o bază aeriană în Cheongju din Coreea de Sud, iar la o distanță de 390 km se află baza forțelor aeriene americane Kunsan. Din aceste locuri au decolat duminică avioanele de luptă, care au participat la exercițiile comune ale Forțelor Aeriene ale SUA și ale Republicii Coreea.

Guvernul japonez solicită o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu lansările de rachete ale RPDC, a anunțat luni premierul japonez Fumio Kishida.

Coreea de Nord a lansat [azi] rachete balistice după ce [pe 18 februarie] a lansat o rachetă balistică de clasă intercontinentală. Prin urmare, solicităm acum Consiliului de Securitate al ONU să organizeze o reuniune de urgență”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”