Un consilier influent al premierului britanic va demisiona după Brexit

Un consilier influent al premierului britanic va demisiona după Brexit

Dominic Cummings, unul din cei mai influenţi consilieri ai premierului britanic Boris Johnson, va demisiona până la sfârşitul anului, a afirmat ministrul transporturilor, Grant Shapps, la televiziunea Sky, preluată vineri de Reuters.

Potrivit lui Shapps, Cummings nu intenţiona să rămână în funcţie mai mult de un an după retragerea oficială a Regatului Unit din Uniunea Europeană. 'Aşa cum a scris cu cuvintele sale la începutul anului, intenţiona să nu mai fie necesar anul acesta privind activitatea importantă pe care a desfăşurat-o, desigur, adică finalizarea Brexit-ului şi a perioadei de tranziţie, la 31 decembrie', a spus ministrul. El a apreciat că i se va simţi lipsa consilierului, deoarece era bine să fie cineva care să mişte lucrurile în guvern.

Reuters remarcă faptul că demisia lui Cummings va avea loc după o luptă internă pentru poziţia de şef de cabinet al lui Johnson. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?