Un consilier municipal din Italia insultă românii, în contextul epidemiei de coronavirus: "De la aceste persoane nu acceptăm lecţii de igienă"

Un consilier municipal din Italia insultă românii, în contextul epidemiei de coronavirus: "De la aceste persoane nu acceptăm lecţii de igienă"

”Noi, cei din Lombardia, suntem ţinuţi la distanţă cu greaţă de persoane care trăiesc în mijlocul gunoaielor, sau nu au bidet şi de persoane a căror capitală are canalele pline cu copii abandonaţi”.

Declaraţia aparţine lui Niccolò Fraschini, consilier municipal în oraşul Pavia, care a postat ieri pe Facebook mesajul de mai sus, adăugând ameninţător: “De la aceste persoane nu acceptăm lecţii de igienă. Staţi liniştiţi, când se va termina totul, rolurile se vor inversa”. Fraschini este şi purtător de cuvânt în cadrul Regiunii Lombardia.

Postarea a devenit virală şi a strâns zeci de comentarii critice, dar după 10 ore a fost ştearsă de pe profilul politicianului italian. Înainte de a fi ştearsă, o comentatoare l-a întrebat la cine se referă în declaraţia sa, iar Fraschini a precizat: “la napoletani, francezi şi români”.


“O postare ruşinoasă, care a stârnit o avalanşă de insulte şi l-a constrâns pe consilier să elimine textul, dar deja circulă peste tot un screenshot care a provocat indignarea tuturor”, scrie publicaţia “Il Mattino” din Napoli, care mai precizează că este foarte gravă şi “insultarea României”.

Hotnews.ro l-a contactat pe Niccolo Fraschini pentru a cere lămuriri cu privire la tonul jignitor la adresa românilor, dar până în acest moment nu am primit răspuns.

Guvernatorul Luca Zaia şi chinezii

Ieri, o altă declaraţie controversată, tot cu privire la igienă, a fost făcută de guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, cu referire la chinezi: “Igiena poporului nostru, a celor din Veneto, a italienilor, prin cultura pe care o avem, este de a ne face duş, de a ne spăla, de a ne spăla des pe mâini, de a ne îngriji mult de curăţenia personală. La fel cu alimentaţia, aceleaşi reguli, frigiderul, data de expirare a alimentelor. Ce treabă are? Are, pentru că e vorba de o chestiune culturală. China a plătit scump această epidemie, pentru că oricum i-am văzut cu toţii că mănâncă şoareci vii şi chestii de acest gen”.

Ambasada Chinei a replicat, susţinând că acuzaţiile sunt o calomnie la adresa poporului chinez iar guvernatorul Luca Zaia şi-a retras cuvintele: “cer scuze dacă prin afirmaţiile mele cineva s-a simţit jignit”.

Hotnews.ro a contactat Ambasada României în Italia pentru a obţine o reacţie la declaraţiile politicianului italian. Vom ţine la curent cititorii când vom primi un răspuns oficial.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?