Un container cu peste 18 tone de deşeuri importate din Japonia, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Un container cu peste 18 tone de deşeuri importate din Japonia, descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea

Un container cu peste 18 tone de deşeuri din piese şi dispozitive agricole, care erau importate din Japonia, a fost descoperit, marţi, în Portul Constanţa Sud Agigea.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, lucrători vamali şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au depistat un container ce conţinea 18.430 kg de deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

"În data de 7 septembrie, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea altor containere încărcate cu produse care nu respectă regimul deşeurilor, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit un container încărcat cu piese şi dispozitive agricole uzate, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României", precizează sursa citată.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau piese şi dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate.

Oficialii IGPF menţionează că societatea comercială beneficiară a importului nu este autorizată pentru valorificarea acestor tipuri de deşeuri.

Autorităţile române au luat măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Japonia.

Totodată, în acest caz a fost deschisă o acţiune penală pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea regimului deşeurilor. AGERPRES/ (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Roubini avertizează / „Mama tuturor crizelor economice se profilează și nu va fi nimic de făcut în privința asta”

2 Date care dau de gândit / Rusia a scos din depozite ce avea mai bun, dar încă mai are resurse pentru încă doi ani de război

3 „Wow, sexul din filme este foarte real”

4 VIDEO Momente de stupoare la Budapesta! / „A fost ca și cum suveranitatea Ungariei a fost cedată chinezilor”

5 VIDEO Aceste imagini bizare sunt din Germania...