Un copil a murit după ce a căzut de pe un feribot. Mama lui s-a sacrificat încercând să-l salveze

Un copil a murit după ce a căzut de pe un feribot. Mama lui s-a sacrificat încercând să-l salveze

Un copil de șapte ani a căzut joi după amiază de pe feribotul polonez Stena Spirit, care călătorea din Polonia spre Karlskrona, Suedia. Imediat ce a căzut copilul, mama sa, o femeie de 36 de ani, a sărit peste bord, după el.

Băiețelul a căzut peste bord, iar mama s-a aruncat după el FOTO Profimedia

Nava a făcut cale întoarsă și o barcă a fost lansată pentru a participa la operațiunea de căutare. După aproximativ o oră, femeia și copilul au fost găsiți și transportați la spitalul din Karlskrona. Serviciile de salvare din Suedia și Polonia au lucrat la fața locului folosind nave și elicoptere.

din păcate, amândoi au murit, a confirmat inspectorul Mariusz Ciarka, purtătorul de cuvânt al comandantului șef al poliției, citat de Onet .

Cei doi, mama și copil, au fost scoși din apă inconștienți, dar vii, și au fost transportați la spital, însă au murit amândoi, câteva ore mai târziu, arată Aftonbladet .

Anchete după incidentul care adus la decesul celor doi

Biroul de cooperare polițienească internațională tocmai a primit informații de la partea suedeză pentru a informa rudele apropiate și familia despre moartea atât a băiatului, cât și a mamei sale, a declarat inspectorul Ciarka pentru Polsat News. Acum, serviciile suedeze vor efectua o anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului, a adăugat el.

Pe de altă parte, feribotul a fost înregistrat de autoritățile daneze, astfel că aceste acțiuni vor necesita cooperare internațională, a subliniat el. Este posibil ca partea poloneză să inițieze și aici proceduri, deocamdată este vorba de un schimb de informații, a adăugat Ciarka.

Procuratura districtuală din Gdansk a decis să deschidă o anchetă în legătură cu accidentul care a avut loc joi în apele teritoriale suedeze și care s-a soldat cu moartea a doi cetățeni polonezi. Deschiderea anchetei a fost anunțată pentru PAP de către purtătoarea de cuvânt a Parchetului regional din Gdansk, procurorul Grażyna Wawryniuk.

Poliția caută martorii incidentului

Ancheta a fost inițiată pentru o faptă prevăzută la articolul 155 din Codul Penal, adică omor prin imprudență, a declarat Wawryniuk, precizând că se fac demersuri pentru a obține toată documentația referitoare la incident, inclusiv cea referitoare la operațiunea de salvare efectuată și la proprietarul feribotului Stena Spirit.

Poliția face acum apel la martori după accidentul de joi.

Persoanele decedate sunt cetățeni polonezi. Pasagerii și membrii echipajului au fost interogați în încercarea de a identifica accidentul, dar nimeni care a văzut incidentul nu a fost încă identificat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat