Un copil născut mai târziu este mai avantajat din punct de vedere al sănătății și educației (studiu)

Un copil născut mai târziu este mai avantajat din punct de vedere al sănătății și educației (studiu)

Un copil născut mai târziu ar fi mai avantajat din punct de vedere al sănătății și educației - arată un studiu realizat de cercetători germani și preluat de 7sur7.be.

Se spune adesea că este mai bine să nu faci copii după 40 de ani, existând riscuri de avort, o probabilitate mai mare de anomalii cromozomiale etc. Studiul realizat de un Institut de cercetări demografice din Germania minimalizează aceste păreri.

Studiul s-a desfășurat pe 1,5 milioane de suedezi și a demonstrat că a avea copii mai târziu le-ar aduce acestora mai multe avantaje. O mamă mai în vârstă ar avea mai multă grijă de sănătatea copiilor și s-ar ocupa mai mult de dezvoltarea facultăților lor intelectuale. Aceste avantaje nu sunt direct legate de vârsta mamei, ci de faptul că starea socială și condițiile de sănătate evoluează cu anii.

"Riscurile unei nașteri la o vârstă mai înaintată sunt depășite de beneficiile înregistrate în acest caz. Părinții vorbesc doar despre inconvenientele unei sarcinii târzii, dar nu sunt conștienți de efectele pozitive ale acesteia", arată directorul Institutului pentru cercetări demografice "Max Planck".

Prin urmare, nu trebuie neglijate riscurile legate de o sarcină târzie, însă studiul cercetătorilor germani arată că acest lucru are efecte benefice asupra copilului, încheie 7sur7.be.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale