Un crater imens a apărut în Chile. „Are o adâncime considerabilă, de aproximativ 200 de metri” VIDEO

Un crater imens a apărut în Chile. „Are o adâncime considerabilă, de aproximativ 200 de metri” VIDEO

Presa chiliană a prezentat imagini de sus cu craterul apărut în apropierea oraşullui Tierra Amarilla, provincia Copiapo, pe un teren exploatat de Lundin Mining, o companie canadiană care deţine şi operează mine, conform The Guardian .

Serviciul naţional de geologie şi minerit, Sernageomin, a aflat sâmbătă de apariţia craterului şi a trimis personal specializat în zonă, a declarat directorul agenţiei, David Montenegro.

„Are o adâncime considerabilă, de aproximativ 200 de metri”, a spus Montenegro.

„Nu am detectat niciun material acolo jos, dar am văzut multă apă”, a adăugat acesta.

Sernageomin a anunţat că mai multe zone de la intrarea în şantierul de lucru al minei Alcaparrosa, situată în apropierea dolinei, au fost închise.

Într-o declaraţie de luni după-amiază, Lundin Mining a spus că niciun lucrător sau membru al comunităţii nu a fost pus în pericol şi craterul a „rămas stabil” din momentul în care a fost depistat.

„Când a fost depistat zona a fost imediat izolată şi autorităţile au fost informate. Nu a existat niciun impact asupra personalului, echipamentului sau infrastructurii”, se arată în comunicat.

Lundin Mining a anunţat că a început o analiză tehnică pentru a determina cauza evenimentului.

„Cea mai apropiată casă este la mai mult de 600 m distanţă, în timp ce orice zonă populată sau serviciu public se află la aproape un kilometru distanţă de zona afectată.”

Lundin Mining deţine 80% din proprietate, iar restul este deţinut de Sumitomo Corporation din Japonia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...