Un criminal eliberat pe legea recursului compensatoriu în 2018 a ucis din nou. Bărbatul s-a predat Poliţiei după ce şi-a sugrumat partenera de viaţă

Un criminal eliberat pe legea recursului compensatoriu în 2018 a ucis din nou. Bărbatul s-a predat Poliţiei după ce şi-a sugrumat partenera de viaţă

Un criminal din Bihor, eliberat în 2018 în baza legii recursului compensatoriu, a fost reţinut, din nou duminică, 1 decembrie, după ce a ucis o femeie, scrie Adevărul.

Iosif Venţel, în vârstă de 47 ani, originar din localitatea bihoreană Aleşd, s-a prezentat în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 decembrie, la sediul poliţiei ca să se predea după ce şi-a ucis concubina.

Din primele informaţii, crima s-a produs în jurul orei 2.00, în locuinţa bărbatului din cartierul Obor, municipiul Oradea. Venţel a avut o dispută cu concubina sa, dispută care a degenerat, iar individul a sugrumat-o.

Ancheta în caz este coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, a promis că va reveni cu detalii despre caz în momentul în care vor fi disponibile.

Iosif Venţel ieşise din Penitenciar anul trecut, după ce a ispăşit o parte din cei 15 ani de detenţie la care a fost condamnat în 2010 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie tot pentru o crimă comisă asupra unei femei.

Victima, care i-a fost concubină şi împreună cu care avea 5 copii, îl părăsise, iar bărbatul s-a răzbunat. S-a dus la locuinţa mamei femeii, unde aceasta se refugiase, a înjunghiat-o de mai multe ori, iar apoi i-a zdrobit capul cu un topor.

Criminalul ar fi trebuit să rămână în spatele gratiilor până în 2022 însă a profitat de prevederile Legii 169/2017, care permite reducerea din totalul pedepsei a 6 zile pentru 30 de zile executate în condiţii de detenţie necorespunzătoare, fiind eliberat înainte de termen pe 15 februarie 2018.

Context

Vicepremierul Raluca Turcan declară că Guvernul îşi va angaja răspunderea, în maxim două săptămâni, pentru abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, anunțase joi că guvernul nu va abroga prin OUG legea recursului compensatoriu votată de PSD, ALDE și UDMR. Declarația a strârnit un val de critici, dat fiind că abrogarea recursului compensatoriu a fost una dintre principalele promisiuni ale PNL în campanie.

Citește integral pe  Adevărul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...