Un cunoscut influencer, condamnat la 11 ani de închisoare în SUA. Povestea unui escroc uriaș VIDEO

Un cunoscut influencer, condamnat la 11 ani de închisoare în SUA. Povestea unui escroc uriaș VIDEO

Hushpuppi, un influencer nigerian notoriu pe Instagram, a fost condamnat luni la peste 11 ani de închisoare în SUA pentru rolul său într-o grupare internațional de fraudă, relatează BBC .

Hushpuppi atinsese faima pe pagina sa de Instagram Foto: Twitter

Hushpuppi, al cărui nume real este Ramon Abbas, a fost de asemenea obligat să plătească 1.732.841 de dolari, către două dintre victimele sale.

Influencerul în vârstă de 40 de ani atinsese faima pe pagina sa de Instagram, unde își etala stilul de viață luxos, celor peste 2,8 milioane de urmăritori.

Dar totul s-a prăbușit când a fost arestat în Dubai, acum doi ani.

Potrivit directorului adjunct responsabil al Biroului FBI din Los Angeles, Don Alway, Abbas devenise „unul dintre cei mai prolifici spălători de bani din lume”.

Abbas și-a folosit platformele de socializare... pentru a câștiga notorietate și pentru a se lăuda cu imensa bogăție pe care a dobândit-o prin efectuarea de escrocherii (...), furturi de date bancare online și alte fraude cibernetice care au distrus financiar zeci de victime și au oferit asistență Regimului Nord-coreean”, a spus Alway, luni, într-un document judiciar.

Anul trecut, Abbas a pledat vinovat într-un caz de spălare a banilor, recunoscând că a încercat să fure mai mult de 1,1 milioane de dolari de la cineva care dorea să finanțeze o nouă școală pentru copii în Qatar. Documentele judecătorești din California spun că el a jucat un rol cheie în schema de fraudare, jucând „rolul de funcționar al băncii și creând un site web fals”.

El a recunoscut, de asemenea, o altă schemă cibernetică și afaceri care au cauzat pierderi de peste 24 de milioane de dolari.

Printre acestea s-a numărat și o schemă din 2019, care a aruncat insula europeană Malta în haos, deoarece sistemele de plată s-au închis după ce a încercat să spele 13 milioane de euro (13 milioane de dolari) furați de o bandă de hackeri nord-coreeni de la Banca Malteză din Valletta.

În 2020, el și-a reînnoit contractul de închiriere pentru încă un an la apartamentele exclusiviste Palazzo Versace din Dubai, sub numele său real și dându-și numărul de telefon.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru multele binecuvântările din viața mea. Continuă să-i faci de rușine pe cei care așteaptă să fiu rușinat”, a scris în descrierea unei fotografii cu un Rolls-Royce, postată pe pagina sa de Instagram cu doar două săptămâni înainte de a fi arestat.

Vechi cunoștințe de-ale lui Abbas, născut în Lagos, susțin că acestea nu sunt primele escrocherii pe care le-a comis.

Se presupune că și-a început stilul de viață fraudulos ca „băiat Yahoo” - termen nigerian pentru bărbați care comit fraude furând identitățile altor persoane online și escrocând persoanele care se îndrăgostesc de ei.

Potrivit ziarului nigerian Permium Times, doi prieteni de-ai acestuia i-au scris judecătorului din Los Angeles făcând apel la clemență, spunând că Abbas a ajutat în mod regulat văduve și orfani, și a făcut mai multe donații către cauze caritabile.

După arestarea acestuia, soția sa s-ar fi plâns că are dificultăți financiare și trebuie să muncească în plus pentru a-și permite să plătească studiile copilul lor la o școală privată.

Abbas a fost condamnat luni la 135 de luni într-o închisoare federală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...