Un cunoscut vlogger din Republica Moldova, reținut după ce a publicat imagini indecente cu tinere

Un cunoscut vlogger din Republica Moldova, reținut după ce a publicat imagini indecente cu tinere

Dima White, un vlogger care pretindea că are ,,cel mai tare si nebun conținut din Moldova", a fost arestat pentru publicarea de imagini indecente cu tinere pe Tik Tok. Vizat este și un cameraman.

Vloggerul Dima White a fost reținut. FOTO: Youtube.com

Potrivit polițiștilor, vloggerul, alături de cameraman, ar fi filmat indecent adolescente, apoi ar fi publicat imaginile pe internet. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi oferit bani victimelor pentru ca acestea să-și dea acordul pentru filmare, însă nu toate au fost anunțate că aceste imagini urmează să fie făcute publice.

,,Ulterior, acesta publica astfel de scene cu caracter sexual pe platformele de internet pe care are audiențe semnificative – Tik-Tok, Telegram, Instagram – de peste jumătate de milion de abonați. Totuși, deseori victimele nu cunoșteau că bănuitul urma să publice scenele pe aceste platforme”, anunță polițiștii.

Dosarul penal a fost deschis după ce mama unei fete de 17 ani din nordul țării vecine a sesizat poliția, afirmând că fiica sa a fost determinată să-și arate sânii, dar și să se lase filmată în schimbul a 1500 de lei moldovenești.

,,Inițial, influencer-ul din Cahul, domiciliat în Chișinău, cu vârsta de 25 de ani, a publicat în primăvara acestui an un anunț pe contul său, în care invita fetele care aveau nevoie de un câștig să-l contacteze. Potrivit informațiilor preliminare, adolescenta a apreciat anunțul cu un „like” (tradus din engleză – „îmi place”) și l-a informat în comentariu că ar vrea să participe într-o filmare. Atunci, bănuitul a contactat-o și au comunicat în acest sens 1-1,5 săptămâni, după care acesta a revenit la propunerea de înregistrare a video a unor scene cu ea. Mai mult, acesta s-a oferit să-i achite călătoria până la Chișinău, precum și i-a oferit un chipiu, pe care i-a cerut să-l poarte în timpul scenei”, mai informează autoritățile.

Adolescenta provine dintr-o familie modestă, iar mamei sale i-a spus că pleacă la Chișinău pentru a participa la o manifestație.

,,Filmarea a avut loc într-o pădure din Chișinău, fără ca bănuitul să-i comunice de la bun început că urma să-și ridice maioul, ca să-și arate sânii în fața camerei de luat vederi. Iar atunci când bănuitul i-a dat amănuntele, inițial aceasta a refuzat, dar tânărul a convins-o când i-a reamintit despre faptul că-i va da bani și că înregistrarea va fi partajată doar unui grup restrâns de persoane. În realitate, acesta l-a publicat pe un grup cu peste 16.000 abonați pe aplicația Telegram. Ulterior, o parte din acesta a fost preluat și pe Tik-Tok, iar apoi a fost șters. Înregistrarea video, însă, a fost observată de mătușa adolescentei, care i-a anunțat mama și i-a retrimis și două secvențe ale înregistrării, care la rândul ei a depus denunțul la autorități. În context, adolescenta l-a contactat pe bănuit și i-a cerut socoteală, iar acesta i-a promis că o va recompensa cu o anumită sumă, așa cum doar câteva persoane ar fi văzut înregistrarea”, au conchis autoritățile.

Cameramanul, adică complicele vloggerului în vârstă de 25 ani, a fost audiat, iar Dima White a fost arestat pentru 20 de zile, demers înaintat în instanță de procurorii pentru Combatarea Criminalității Organizate și Cauze Speciale ( PCCOCS).

Între timp, reprezentanții structurilor de drept fac apel și la alte victime ale celor doi indivizi să depună denunțuri contra lor.

Ancheta penală este investigată de polițiști împreună cu procurori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat