Un curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei Elisabeta a II-a

Un curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei Elisabeta a II-a

Un dublu curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham din Londra, joi, cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei Elisabeta a II-a, suveranul care a domnit timp de 70 de ani. Charles este noul Rege al Marii Britanii, relatează people.com.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani FOTO Getty Images

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa.

Cu puțin timp înainte de a fi anunțată moartea Reginei, un dublu curcubeu a apărut deasupra Palatului Buckingham din Londra, joi, scrie people.com.

Mii de persoane s-au adunat în fața Palatului Buckingham din Londra. Oamenii au venit după ce au aflat vestea tristă a decesului Reginei Elisabeta a II-a.

image

Curcubeu la Londra după moartea Reginei FOTO Getty Images

Fostul Prinț de Wales, noul Rege

În momentul în care Regina Elisabeta a II-a a murit, tronul a trecut imediat și fără ceremonie moștenitorului, Charles, fostul Prinț de Wales.

Dar există o serie de pași practici - și tradiționali - pe care trebuies să-i parcurgă pentru a fi încoronat rege.

El va fi cunoscut drept Regele Charles al III-lea. Aceasta a fost prima decizie a domniei noului rege. Ar fi putut alege dintre oricare dintre cele patru nume ale sale - Charles Philip Arthur George. Nu este singurul care se confruntă cu o schimbare a titlului.

Deși este moștenitorul tronului, prințul William nu va deveni automat prinț de Wales. Cu toate acestea, moștenește imediat celălalt titlu al tatălui său, Duce de Cornwall. Soția sa Catherine va fi cunoscută drept Ducesa de Cornwall.

Va exista și un nou titlu pentru soția lui Charles, al cărei titlu complet va fi Regină consoartă - consort este termenul folosit pentru soțul monarhului.

Ceremonii formale

În primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege. Acest lucru se întâmplă la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

Acesta este alcătuit din membri ai Consiliului Privat - un grup de deputați - precum și din câțiva funcționari publici de rang înalt , înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei.

Peste 700 de persoane au dreptul, teoretic, să participe, dar având în vedere timpul scurt, este posibil ca numărul real să fie mult mai mic. La ultimul Consiliu de Aderare din 1952 au participat aproximativ 200.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA