Un cutremur puternic s-a produs în Orientul Îndepărtat din Federația Rusă VIDEO

Un cutremur puternic s-a produs în Orientul Îndepărtat din Federația Rusă VIDEO

Risc Seismic

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 6,9 a fost înregistrat luni în regiunile costiere ale Orientului Îndepărtat din Federaţia Rusă, însă Ministerul pentru situaţii de urgenţă din această ţară a anunţat că seismul nu a declanşat un tsunami şi că nu au fost raportate deocamdată victime omeneşti şi nici pagube materiale importante, informează Reuters.

Cutremur Orientul Indepărtat - captură Nexta

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski de pe coasta rusă de la Oceanul Pacific la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit aceluiaşi minister, citat de Agerpres.

Înregistrările video publicate de mass-media din Peninsula Kamceatka, situată la 6.800 kilometri est de Moscova, arată fisuri apărute în zidurile unor clădiri şi sticle sparte în supermarketuri după ce au fost deplasate de pe rafturi în urma seismului, însă nu au fost constatate avarii grave la nivelul structurilor de siguranţă ale imobilelor.

"Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale", a precizat Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

Filiala din Kamceatka a Academiei Ruse de Ştiinţe şi Măsurători Geofizice a precizat că seismul a avut magnitudinea de 6,9.

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) anunţase iniţial că magnitudinea acestui cutremur a fost de 6,6.

Sistemul de avertizare pentru tsunami din Statele Unite a precizat că nu a emis o alertă de tsunami după seismul de luni.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...