Un deces cauzat de E.coli în Marea Britanie. Mai multe produse au fost retrase de la rafturi

Un deces cauzat de E.coli în Marea Britanie. Mai multe produse au fost retrase de la rafturi

O persoana a decedat în Marea Britanie în urma unui focar de E.coli, au declarat vineri oficiali din domeniul sănătăţii.

Bacteria E Coli FOTO: Arhivă

Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKHSA) a declarat că au fost confirmate 30 de cazuri de E.coli în Anglia şi Scoţia, de la sfârşitul lunii iulie, la persoanele cu vârste cuprinse între 7 şi 81 de ani, scrioe Agerpres.

Agenţia a adăugat că o persoană din Scoţia cu această infecţie a decedat de curând.

Agenţia pentru Standarde Alimentare (FSA) a anunţat o retragere preventivă de la rafturi a patru produse de la producătorul de brânză Mrs Kirkham's Lancashire Cheese în ajunul Crăciunului din cauza posibilei contaminări cu E.coli şi a adăugat un al cincilea produs pe 27 decembrie.

UKHSA a indicat că sunt în curs investigaţii cu privire la orice legături comune între cazuri, inclusiv legături cu brânzeturile retrase de la rafturi. "Un deces a fost asociat cu acest focar", a menţionat sursa citată.

"Investigaţiile epidemiologice şi ale lanţului alimentar au identificat legături între unele dintre cazurile identificate şi un număr de brânzeturi nepasteurizate produse de o firmă în Anglia".

UKHSA, FSA, Public Health Scotland şi Food Standards Scotland lucrează împreună cu alte agenţii partenere pentru a investiga epidemia.

Simptomele includ diaree severă (inclusiv diaree cu sânge), dureri abdominale şi uneori sindrom hemolitic uremic - o afecţiune gravă care poate duce la insuficienţă renală şi chiar la deces.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB