Un deputat japonez care trecea drept tată exemplar a demisionat din cauza unui...adulter

Un tânăr parlamentar conservator japonez, care s-a "remarcat" recent când s-a hotărât să își ia concediu de paternitate, și-a anunțat vineri demisia după ce și-a înșelat soția înainte să nască, transmite AFP. Kensuke Miyazaki, de 35 de ani, a avut o relație adulterină cu o vedetă din mediul "gravoa" (fotografii cu persoane în ținute sumare), în timp ce soția lui se pregătea să nască primul lor copil, potrivit unui săptămânal japonez specializat în astfel de știri.

Cel care are deja în presa de scandal o oarecare faimă de fustangiu a recunoscut vineri cu jumătate de gură că a greșit, în cadrul unei conferințe de presă. "După ce m-am întâlnit cu persoana menționată în presă (Mayu Miyazawa) prima oară în ianuarie, am primit de la ea un mesaj pe o rețea de socializare și am început să comunicăm", a spus el sub flashurile intense ale aparatelor de fotografiat. Dl Miyazaki s-a înclinat în repetate rânduri în fața camerelor, gest impus în Japonia celor implicați în afaceri îndoielnice. "Mi-am dat seama de greșeală când am văzut fața fiului meu (născut la scurt timp după) și am vorbit cu soția, spunându-i că vreau să îmi continui viața alături de ea", a adăugat el.

"Este normal să demisioneze", a fost de părere opoziția, în timp ce membrii formațiunii sale politice au considerat că este "o problemă personală care nu implică partidul". Gestul său are un impact semnificativ fiindcă Miyazaki și-a anunțat recent intenția de a-și lua concediu de paternitate. Atunci a fost susținut, dar și criticat, o parte dintre japonezi apreciind că un ales politic de un asemenea nivel nu trebuie să absenteze de la post sub acest pretext, dacă nu are înlocuitor.

Puțini japonezi, indiferent de natura activității lor, își iau concediu de paternitate și, în cazul în care o fac, rareori se întâmplă ca acesta să dureze mai mult de câteva zile, încheie AFP.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară