Un deţinut a evadat din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, unde fusese repartizat la muncă

Un deţinut a evadat din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, unde fusese repartizat la muncă

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt, a evadat, miercuri dimineaţă, în timp ce lucra pe un şantier din curtea Catedralei Mitropolitane, el fiind dat în urmărire naţională şi fiind instalate filtre în oraş şi la graniţă.

Bărbatul se numeşte Vasile Irinel Boghian, are 29 de ani şi a fost închis în 2013 pentru furt calificat, fiind condamnat definitiv la trei ani de închisoare.

Conform reprezentanţilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi, bărbatul, care îşi ispăşea pedeapsa în regim deschis şi fusese selectat să lucreze la punctul de lucru al SC Iasicon SA, a evadat în jurul orei 09.00 de pe un şantier din curtea Catedralei Mitropolitane.

"În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii - alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, Poliţa de Frontieră Iaşi şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi", au precizat reprezentanţii penitenciarului.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Iaşi, bărbatul a fost dat în urmărire naţională şi au fost instalate mai multe filtre atât la graniţă, cât şi în municipiu.

"Ca urmare a sesizării reprezentanţilor penitenciarului, poliţiştii au demarat căutarea persoanei la frontieră, a fost dată în urmărire naţională şi au fost instalate filtre în tot oraşul, poliţiştilor din teren fiindu-le transmise semnalmentele şi fotografia persoanei", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi.

Conducerea penitenciarului a început o anchetă internă pentru a stabili împrejurările în care deţinutul a reuşit să evadeze.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Așa o fi?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?