Un diplomat american critică abordarea lui Biden față de conflictul Hamas-Israel și demisionează: Cum își motivează decizia

Un diplomat american critică abordarea lui Biden față de conflictul Hamas-Israel și demisionează: Cum își motivează decizia

Un angajat al Departamentului de Stat al SUA a demisionat din cauza felului în care administrația Biden abordează războiul în curs între mișcarea islamistă palestiniană Hamas și Israel.

Josh Paul FOTO LinkedIn

Josh Paul a anunțat pe contul său de LinkedIn că și-a dat demisia după ce a lucrat timp de 11 ani în Biroul pentru Afaceri Politico-Militare. Motivul: un „dezacord de politică privind asistența letală continuă pentru Israel”.

„Să fiu clar. Atacul Hamas asupra Israelului nu a fost doar o monstruozitate, ci o monstruozitate dintr-o serie de monstruozităţi. De asemenea, cred că potențialele escaladări din partea unor grupări legate de Iran, cum ar fi Hezbollah, sau din partea Iranului însuși, ar fi o nouă exploatare cinică a tragediei actuale. Dar, în adâncul sufletului meu, cred că răspunsul pe care îl dă Israelul și, odată cu el, sprijinul american atât pentru acel răspuns, cât și pentru statu-quoul ocupației nu va duce decât la o suferință mai mare și mai profundă atât pentru poporul israelian, cât și pentru cel palestinian - și nu este în interesul americanilor pe termen lung”, susține diplomatul american.

„Răspunsul acestei administrații - și a unei mari părți a Congresului - este o reacție impulsivă construită pe distorsiuni, comoditate politică, faliment intelectual și inerție birocratică”, adaugă el. „Este extrem de dezamăgitor și absolut deloc surprinzător. Decenii de aceeași abordare au arătat că securitatea pentru pace nu duce nici la securitate, nici la pace. Adevărul este că sprijinul orb pentru o parte este distructiv pe termen lung pentru interesele oamenilor de ambele părți”, spune Josh Paul.

Diplomatul american continuă afirmând că nu poate susține un set de decizii politice care prevăd trimiterea de noi arme pentru Israel, despre care el crede că sunt „mioape, distructive, nedrepte și contradictorii cu valorile” susținute public de Statele Unite.

Solicitat să comenteze acest caz, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat pentru CNN că refuză să facă declarații asupra unor chestiuni legate de personal.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?