Un „dispozitiv exploziv” a provocat deraierea unui tren de marfă în Rusia, aproape de Ucraina

Un „dispozitiv exploziv” a provocat deraierea unui tren de marfă în Rusia, aproape de Ucraina

Un tren de marfă a deraiat din cauza unui „dispozitiv exploziv”, într-o regiune rusă din apropierea Ucrainei, fără a face victime, a spus un responsabil local, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Explozie. Foto Shutterstock

Explozia are loc în contextul temerilor privind atacuri şi acţiuni de sabotaj ucrainene în Rusia.

„A fost declanşat un dispozitiv exploziv neidentificat, ceea ce a dus la deraierea unui tren de marfă. Nu există victime”, a precizat pe Telegram Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, de la frontiera cu Ucraina.

Imaginile distribuite pe reţelele de socializare arată mai multe vagoane cu combustibil răsturnate şi un fum negru în aer.

Incidentul s-a produs la 10.17, ora Moscovei (07:17 GMT),potrivit companiei ruse de căi ferate. Locomotiva, care a și luat foc, dar şi şapte vagoane au deraiat.

Oficiali ruși vorbesc de atacuri ale unor grupuri de sabotori pro-Ucraina

Potrivit autorităţilor ruse , în cele 14 luni de la începutul invaziei ruse , regiunea Briansk, care se află la graniţa cu Ucraina şi Belarus, s-a confruntat cu mai multe atacuri ale unor grupuri de sabotori pro-Ucraina. Sâmbătă, guvernatorul a spus că patru civili au murit după ce Kievul a bombardat un sat de peste frontieră.

Aleksandr Drozdenko, guvernatorul unei alte regiuni din Rusia (Leningrad), a spus că o linie de curent a fost aruncată în aer în cursul nopţii şi că în apropierea altei linii a fost găsit un dispozitiv exploziv.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cazul Halep ia turnuri dramatice. Verdict schimbat când s-a aflat identitatea jucătoarei, scriu americanii

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Florin Călinescu și viața la țară: „Am o gospodărie cu multe animale, dar iedul l-am dat că se ținea de rele“

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 Sports Illustrated publică o informație care dinamitează cazul Halep