Un dispozitiv pentru „săruturi” la distanţă a fost brevetat în China. Cum funcţionează și cât costă VIDEO

Un dispozitiv pentru „săruturi” la distanţă a fost brevetat în China. Cum funcţionează și cât costă VIDEO

Vrei să-i trimiţi persoanei iubite aflată la mare depărtare un sărut? Problema este ca şi rezolvată datorită unui instrument chinezesc cu „buze” calde din silicon, notează CNN.

Dispozitivul, prezentat ca fiind o modalitate de a permite cuplurilor aflate la distanță să aibă parte de o intimitate fizică „reală”, face vâlvă printre utilizatorii chinezi de rețele sociale, care au reacționat atât cu intrigă, cât și cu șoc.

Echipat cu senzori de presiune şi dispozitive de acţionare, aparatul ar fi capabil să imite un sărut real prin reproducerea presiunii, mișcării și temperaturii buzelor utilizatorului.

Pe lângă mișcarea sărutului, acesta poate transmite și sunetul pe care îl face utilizatorul.

Cu toate acestea, în timp ce mulți utilizatori de social media au văzut o latură amuzantă a dispozitivului, alții l-au criticat ca fiind „vulgar” și „înfiorător”. Unii și-au exprimat îngrijorarea că minorii ar putea să-l cumpere și să-l folosească.

„Nu înțeleg (dispozitivul), dar sunt complet șocat”, a comentat un utilizator pe Weibo.

Pe platforma asemănătoare Twitter, mai multe hashtag-uri despre dispozitiv au adunat milioane de vizualizări în ultima săptămână.

Pentru a trimite un sărut, utilizatorii trebuie să descarce o aplicaţie pentru telefonul mobil şi să conecteze dispozitivul la portul de încărcare al telefonului lor. După împerecherea cu partenerii lor în aplicaţie, cuplurile pot începe un apel video şi pot transmite replici ale pupicilor lor unul altuia.

Potrivit publicației chineze de stat Global Times, invenția a fost patentată de Institutul vocațional de tehnologie mecatronică din Changzhou.

Pe lângă mișcarea sărutului, acesta poate transmite și sunetul pe care îl face utilizatorul

„În timpul studiilor la universitate, eram într-o relaţie la distanţă cu iubita mea, aşa că am avut contact unul cu celălalt doar prin telefon. De aici a apărut inspiraţia acestui dispozitiv”, a declarat Jiang Zhongli, principalul inventator al designului, citat de Global Times.

Acesta a precizat că Jiang a depus o cerere de brevet în 2019, dar brevetul a expirat în ianuarie 2023, iar Jiang speră acum că altcineva ar putea extinde și perfecționa designul.

O invenție similară, „Kissinger”, a fost lansată de un institut din Malaysia în 2016. Dar a venit sub forma unui tampon de silicon sensibil la atingere, mai degrabă decât a unor buze cu aspect realist.

Deși este promovat pentru relațiile la distanță, dispozitivul chinezesc permite, de asemenea, utilizatorilor să se împerecheze în mod anonim cu persoane necunoscute în cadrul funcției „kissing square” a aplicației. Dacă doi străini se potrivesc și se plac reciproc, pot cere să facă schimb de săruturi.

De asemenea, utilizatorii își pot „încărca” sărutările în aplicație pentru ca alții să le poată descărca și experimenta.

Pe cel mai mare site de cumpărături online din China, Taobao, zeci de utilizatori au împărtășit recenziile lor despre acest dispozitiv, al cărui preț este de 288 de yuani (41 de dolari).

„Partenera mea nu a crezut la început că se poate realiza un sărut (de la distanță), așa că i-a căzut fața când l-a folosit... Aceasta este cea mai bună surpriză pe care i-am făcut-o în timpul relației noastre la distanță”, a comentat un utilizator. „Mulțumesc tehnologiei”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…