Un exerciţiu antitero organizat de SRI se desfăşoară la ambasada Israelului

Un exerciţiu antitero organizat de SRI se desfăşoară la ambasada Israelului

Un exerciţiu antitero organizat de SRI (în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului) şi instituţiile partenere din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului are loc la ambasada Israelului, informează SRI.

"Vor fi testate: răspunsul în teren al autorităţilor cu responsabilităţi, coordonarea activităţilor, dar şi derularea în comun de măsuri investigative şi post-incident. Va fi transmis şi un mesaj pe sistemul Ro Alert in zona ambasadei Israelului din Bucureşti. Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului în care funcţionează ambasada, precum şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Astfel, s-a testat răspunsul dispozitivului de protecţie al ambasadei, precum şi efectuarea intervenţiei pirotehnice. Astfel de exerciţii sunt derulate relativ frecvent de autorităţile competente naţionale şi sunt utile pentru a testa şi valida cooperarea în teren a forţelor implicate", se arată în informare.

La eveniment este prezent şi ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria