Un exerciţiu naţional de antrenament al militarilor de la Forţele Navale Române se desfăşoară în Marea Neagră

Un exerciţiu naţional de antrenament al militarilor de la Forţele Navale Române se desfăşoară în Marea Neagră

Un exerciţiu naţional de antrenament al militarilor de la Forţele Navale Române se desfăşoară, în perioada 4-7 iunie, în Marea Neagră, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Statul Major al Forţelor Navale.

Potrivit sursei citate, Exerciţiul "Shield Protector 19.11", care se desfăşoară în apele teritoriale şi în cele internaţionale din bazinul vestic al Mării Negre, va fi condus de Comandamentul Flotei.

"Pe mare, nava purtătoare de rachete Pescăruşul şi fregata Regina Maria execută trageri cu sistemele de artilerie de la bord, două elicoptere Puma Naval asigură secvenţele de luptă aeriană şi pun în aplicare procedurile de căutare şi de localizare a unui submarin inamic prin lansarea geamandurilor radiohidroacustice (GRHA), iar de la ţărm dispozitivele mobile de lansare din compunerea Divizionului 508 Rachete de Coastă asigură atacul cu rachete sol-navă", se precizează în comunicatul Forţelor Navale.

La "Shield Protector 19.11" mai participă structuri din subordinea Bazei Logistice Navale "Pontica", Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare, Direcţiei Hidrografice Maritime şi a Centrului 110 Comunicaţii şi Informatică.

"Navele şi ambarcaţiunile, care se îndreaptă spre raionul interzis pentru navigaţie, în perioada 4-7 iunie, sunt avertizate prin intermediul mijloacelor de comunicaţie, în limbile Engleză şi Rusă, pentru a evita zona în care se desfăşoară misiunile de foc", se mai arată în comunicat.

Pentru familiarizarea cu problematica de Marină, 100 de elevi de la Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" au fost ambarcaţi marţi, 4 iunie, la bordul fregatei "Regina Maria", pentru a asista la activităţile executate, pe mare, de echipaj. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...