
Un expert în nutriție dezvăluie fructele pe care ar trebui să le consumați la micul dejun: „Sunt o sursă bună de potasiu, fibre și susțin sănătatea inimii”
Un expert în alimentație a clasificat fructele în funcție de valoarea lor nutrițională. Portocalele, kiwi și fructele de pădure sunt în fruntea listei, susține specialistul.
Nichola Ludlam-Raine, dieteticiană și autoare a cărții „How Not to Eat Ultra-Processed”, a a evaluat cele mai îndrăgite fructe : de la struguri la portocale, căpșuni, ananas, și să le acorde o notă de la unu la cinci pentru valoarea lor nutrițională. Ea și-a bazat evaluările pe vitaminele și mineralele pe care fiecare fruct le conține în mod natural, pe cantitatea de fibre și pe nivelul natural de zahăr.
„Fructele conțin carbohidrați, în principal sub formă de zaharuri naturale, precum fructoza, împreună cu fibre. Fibrele încetinesc digestia și ajută la prevenirea creșterilor bruște ale glicemiei. Cu toate acestea, persoanele cu diabet sau rezistență la insulină trebuie să fie atente la mărimea porțiilor [consumând o mână sau 80 g ca porție]. Fructele întregi nu sunt la fel ca zahărul adăugat și reprezintă o parte sănătoasă a unei diete echilibrate”, a declarat în cadrul unui interviu acordat ziarului The Telegraph .
Potrivit publicației citate, Nichola Ludlam-Raine a împărtășit cele mai bune fructe pe care le putem consuma în mod regulat. De asemenea, le-a numit și pe cele care ar trebui considerate mai degrabă o gustare, din cauza conținutului ridicat de zahăr.
Pe ultimul loc, cu un punctaj de doar 1 din 5, se situează pepenele galben, cu toate varietățile-pepene roșu, pepene galben. Conține carbohidrați, inclusiv zaharuri simple, care pot crește temporar glicemia.
Cu un scor de 3 din 5, la egalitate cu strugurii, s-au clasat bananele, o alegere preferată pentru micul dejun a milioane de oameni din întreaga lume.
„Sunt o sursă bună de potasiu, vitamina B6 și fibre, energie rapidă și susțin sănătatea inimii”, a spus Ludlam-Raine
Nutriționista a plasat portocalele, kiwi și fructele de pădure în fruntea listei sale, acordând acestor alegeri colorate și bogate în antioxidanți 5 din 5.
În mijloc, cu 4 stele din 5, s-au situat perele, merele, grapefruitul și mango.
Fructele de pădure sunt de mult timp considerate un superaliment. Toate fructele de pădure sunt considerate surse nutritive puternice, bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.
Sursa: adevarul.ro