Un FAPT

Un FAPT

Edith Miklos, reprezentând Ungaria, tocmai a obţinut, în urmă cu câteva minute, una dintre cele mai mari performanţe ale schiului din Balcani: locul 3 în etapa de Cupă Mondială a probei de Coborâre de la St. Moritz. Pentru că tot sărbătorim ziua Micii Uniri, ar fi bine să ne aducem aminte cine este Edith Miklos.

Edit Miklos, singura sportivă care a obţinut puncte în Cupa Mondială de schi alpin pentru România

În 2008, schioarea s-a clasat pe locul 30 în proba de super-G, la St.Moritz, reuşind să treacă în dreptul ţării noastre primul punct în Cupa Mondială. Cîteva luni mai tîrziu, Edit a avut o evoluţie remarcabilă la Campionatele Mondiale de la Val d'Isère, unde a terminat pe locul 18 atît la coborîre, cît şi la super-G. Pe lîngă rezultatele bune obţinute în Franţa, Miklos a oferit un moment inedit. În timpul coborîrii, sportivei i-a sărit un schi şi a fost nevoită să continue cursa într-un singur picior. "Nu am renunţat, am încercat să schiez pe dreptul. Toată lumea m-a aplaudat, e o amintire frumoasă, iar gestul, deşi e nebunesc, mă reprezintă. Aş mai repeta experienţa asta", a spus Edit.

Ascensiunea a continuat, iar în 2010, tot la St.Moritz, schioarea a mai adunat încă opt puncte în Cupa Mondială. A urmat participarea la Jocurile Olimpice de la Vancouver, fiind singura reprezentantă a României în concursul feminin. S-a accidentat la coborîre şi nu a mai putut continua experienţa olimpică, deşi mai era calificată la super-combinată şi super-G. Pentru ea, atunci s-a încheiat şi sezonul.

Dar şi legăturile cu România. Pentru că autorităţile n-au mai avut bani pentru a-i acorda sprijin acestei sportive. Schiul este un sport scump. S-au găsit bani în Ungaria. Şi rezultatele se văd!


populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sincer? Mi-e dor de ordine. Mi-e dor de Ceașescu” / „Șuca” a vrut să se bage și ea în seamă pe subiectul Beach, Please!, dar a scris greșit numele dict…

3 „După aceea, vor veni cu sutele” / Primele vești cu adevărat proaste pentru Rusia vin din Germania

4 ALERTĂ Simina Tănăsescu este noul președinte al CCR

5 De ce în România judecătorii se pensionează la 48 de ani. Cine au fost „băieții deștepți” care au dat legea și ce motive au avut