Un filmuleț cu Dan Barna și Cristian Ghinea provoacă revoltă în USR. Din echipa lui Coliban se cere demisia celor doi

Un filmuleț cu Dan Barna și Cristian Ghinea provoacă revoltă în USR. Din echipa lui Coliban se cere demisia celor doi

Un filmuleț în care apar președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul USR, Cristian Ghinea, în care cei doi discută despre posibilitatea desființării grupului de comunicare și dezbatere al membrilor partidului, o platformă în care sunt extrem de criticați, a provocat o reacție de revoltă din partea useriștilor. Chiar și din echipa lui Allen Coliban au venit cereri de demisie pentru Dan Barna. 

Consultantul lui Allen Coliban la alegerile locale, Radu Hossu, membru al USR Brașov, a publicat filmulețul cu Dan Barna și Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook, acuzându-i pe cei doi că sunt primul „despot”, iar al doilea „mefistofelic”. 

Dan Barna și Cristian Ghinea discută despre cei care îl critică pe președintele USR pe platforma „Poiana lui Iocan” și despre posibilitatea desființării acestui mod de comunicare între membrii partidului. 

„Poiana lui Iocan” este un grup destinat dezbaterii în interiorul USR, având câteva mii de membri. Platforma a fost inundată în ultimele zile de acuzații și reproșuri ale membrilor USR la adresa modului în care Dan Barna a gestionat treburile partidului, iar multe dintre mesaje îi cer acestuia să demisioneze din funcție, din cauză că rezultatul alegerilor din 6 decembrie este unul foarte prost pentru așteptările useriștilor.

Dan Barna a declarat de mai multe ori că nu va demisiona, considerând că scorul de 15% obținut de USR este „istoric”, și a revendicat pentru sine poziția de președinte al Camerei Deputaților, în cadrul negocierilor cu PNL și UDMR pentru formarea unei coaliții de guvernare. 

Consultantul lui Coliban mai ceruse demisia lui Dan Barna și imediat după alegerile de duminică, acuzându-l pe Dan Barna că a promovat în USR „o cultură toxică”. 

„Domnul Dan Barna a declarat azi că el este un luptător, de aia nu demisionează. Domnule președinte, ceea ce mi-aș dori este să înțelegeți că nu e despre dumneavoastră, e despre noi și despre electorat. Despre legătura dintre partidul USR și electoratul său. Iar această legătură dumneavoastră ați rupt-o. Dumneavoastră și echipa dumneavoastră. Promovați o cultură toxică în acest partid. Cultura prin care acest partid a fost înființat este una de la firul ierbii în sus și nu invers. De la interesul electoratului pleacă misiunea USR și nu de la interesul liderilor. Interesul prioritar al organizației noastre trebuie să fie interesul cetățeanului, nu al liderilor. Îmi pare rău că acum trebuie să vă dau un exemplu extern, dar luați aminte la Ludovic Orban, ce tocmai și-a dat demisia din fruntea Guvernului. Scorul național al USR, scorul din diaspora - ce a fost demobilizată cel mai probabil de scandalul eliminării abuzive a lui Vlad Teohari, vă obligă să vă retrageți și să faceți loc unei echipe ce poate negocia cu mai multă legitimitate și formarea unui nou guvern, dar și viitoarea fuziune cu PLUS. --- *cum am spus și la prima mea postare pe acest subiect, în calitate de membru mândru al USR Brașov, organizație care a demonstrat că USR poate fi forța principală din Municipiu și Județ și în calitate de coordonator al strategiei din ambele campanii, îmi asum public aceste rânduri și toate consecințele lor”, a scris consultantul lui Allen Coliban. Citește și:

populare
astăzi

1 „Eu ți-am zis că dacă mă lași pe mine să bag mâna la fermoar, se termină totul în mai puțin de două minute, dar așa a durat mai mult”

2 Ce se întâmplă? / Boala lui Kate Middleton, mult mai gravă decât s-a anunțat oficial?

3 VIDEO Ultimul mesaj al lui Viorel Cataramă?

4 O rețea organizată de naționaliști maghiari a rescris majoritatea articolelor despre români pe Wikipedia engleză

5 Soţia a fost violată în grup, iar soţul a fost bătut crunt / Coşmarul unui cuplu spaniol care călătorea în India