Un fost deputat ucrainean care a colaborat cu rușii a fost găsit împușcat în cap în Herson

Un fost deputat ucrainean care a colaborat cu rușii a fost găsit împușcat în cap în Herson

Adjunctul șefului din Herson, Oleksii Kovalev, a fost omorât. Trupul său a fost găsit în casa sa din Hola Prîstan. În apropiere se afla o pușcă, înregistrată oficial pe numele lui Kovalev. Soția lui a fost internată la spital, conform Kyiv Post .

Oleksii Kovalev, fost deputat din partidul lui Volodirmir Zelenski Foto: Twitter

Bărbatul a fost găsit împușcat în cap, iar soția sa înjunghiată în gât.

Pe 28 august, în presa rusă au apărut informații despre asasinarea deputatului, colaborator cu ocupația rusă.

Jurnalistul ucrainean Andrii Tsaplienko a raportat că deputatul din partidul Servitorul Poporului a fost ucis în propria sa casă. El a spus că Kovalev fusese înjunghiat în gât.

„Sunt o mulțime de polițiști de ocupație lângă casa lui. Oleksii Kovalev, un bogat agricultor din Herson, a ajuns în Parlament cu partidul Servitorul Poporului și și-a oferit în mod neașteptat serviciile ocupanților ruși la începutul invaziei. El a aranjat furnizarea produselor sale către Rusia prin Crimeea”, a spus Tsaplienko.

Anterior, consilierul șefului administrației militare regionale din Herson, Serhii Khlan, a relatat despre uciderea fostului membru al parlamentului:

„Am obținut informații că un fost membru al parlamentului și trădător, Oleksii Kovalov, a fost ucis în Zaliznîi Port. Informația nu a fost încă confirmată, dar merită remarcat faptul că mass-media de propagandă [rusă] a scris și despre moartea „ministrului” lor, deși au șters aproape instantaneu [acele postări]”.

În aprilie, Biroul de Investigații de Stat (SBI) a deschis un dosar penal acestuia, iar în iulie, Kovalev a fost acuzat de trădare.

Ulterior, instanța a pus sechestru pe proprietatea colaboratorului, iar biroul postului de televiziune al deputatului a fost percheziționat. Oamenii legii investigau, de asemenea, dacă Kovalev era implicat în exportul ilegal de cereale și sare ucrainene în Federația Rusă.

La începutul lui aprilie 2022, Kovalev a scris că se afla în Hola Prîstan, regiunea Herson, în ciuda ocupației ruse, pentru a „lucra în districtul său”.

Pe 3 mai, Kovalev a fost dat afară din partidul Servitorul Poporului. Când Kovalev a recunoscut pe 8 iunie că cooperează cu ocupanții ruși din regiunea Herson, fracțiunea Servitorul Poporului a cerut parlamentului să-i revoce mandatul.

Pe 22 iunie, șeful serviciilor secrete ucrainene, Kirilo Budanov, a confirmat că mașina lui Kovalev a fost aruncată în aer în zona Herson. Pe 30 iunie, într-un interviu cu propagandiştii ruşi, Kovalev a spus că a supravieţuit tentativei de asasinat.

Potrivit SBI, la începutul lunii iulie, Kovalev și-a asumat funcția de șef adjunct al guvernului din regiunea Herson, creat ilegal de administrația de ocupație rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”