Acesta spune că a fost criticat de afgani pentru locul de muncă ales, după ce a fost ministru doi ani, dar pentru el nu contează părerea celorlalţi şi nu se simte vinovat că are un astfel de job.

„Sper ca şi alţi politicieni să urmeze aceeaşi cale, să lucreze cu publicul, nu să se ascundă de el”, spune bărbatul în vârstă de 49 de ani, potrivit Reuters .

În urma cuceririi Afganistanului de către talibani, povestea sa a atras atenţia persoanelor care vor să plece cât mai repede din ţară. Familia şi prietenii lui speră să poată să prindă unul din zborurile prin care sunt evacuaţi afganii şi cetăţenii altor ţări sau chiar să găsească o altă cale de a părăsi ţara.

În ultima perioadă, numărul solicitanţilor de azil afgani din Germania a crescut drastic, conform datelor Biroului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi.

Sabaat a spus că a fost destul de greu să îşi găsească un job şi încă încearcă să lucreze într-un domeniu potrivit experienţei sale de muncă sau studiilor sale, având diplomă în IT. Acesta recunoaşte că are şanse destul de mici, din cauză că nu ştie limba germană.

Sayed face în fiecare zi câte patru ore de pregătire în limba germană la o şcoală de limbi străine înainte de a începe programul de lucru, de 6 ore. Acesta spune că a fost destul de dificil la început, dar „cu cât ieşi mai mult şi vezi oamenii din jurul tău, ajungi să înveţi lucruri noi şi să te adaptezi mediului”.