Un fost ofițer MI6 crede că Rusia nu mai are speranțe că poate câștiga războiul pe cale militară

Un fost ofițer MI6 crede că Rusia nu mai are speranțe că poate câștiga războiul pe cale militară

Rusia „aproape a abandonat” ideea de a câștiga militar războiul din Ucraina, spune un fost ofițer de informații britanic MI6, care consideră că Putin a eșuat în îndeplinirea obiectivelor sale.

Soldat ucrainean în Bahmut FOTO Profimedia

Rusia atacă din ce în ce mai mult zone nesemnificative din Ucraina, dar în același timp pare să folosească „toate stocurile de rachete” pentru a exercita alte tipuri de presiune asupra Ucrainei și a comunității internaționale, crede Christopher Steele pentru Sky News .

„Ceea ce vedem este, de fapt, un atac asupra comerțului liber. Putin are cu siguranță ambiții de a contesta modul în care funcționează piața mondială și sistemul occidental, așa cum îl vede el, de guvernare în lume. Rusia aproape că a abandonat ideea de a câștiga acest război din punct de vedere militar în orice sens convențional”, spune fostul ofițer MI6.

Steele consideră că Rusia a eșuat în îndeplinirea obiectivelor sale , iar trupele sale au un moral scăzut și o conducere proastă. Se pare că există probleme și la nivelul comandamentului suprem al țării, unii dintre cei mai buni generali ruși fiind împotriva acestui război.

„Acest lucru este cu adevărat semnificativ și indică o problemă mult mai profundă în cadrul înaltului comandament rus, iar noi nu vedem aceste diviziuni în Ucraina”, a spus fostul ofițer MI6.

Christopher Steele este un fost agent MI6 care a lucrat mulţi ani în Rusia. A fost inclusiv şeful biroului agenţiei de spionaj britanic la Moscova timp de trei ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB