Un fost șef KGB se alătură ofițerilor care cer demisia lui Putin

Un fost șef KGB se alătură ofițerilor care cer demisia lui Putin

Un fost șef al KGB l-a avertizat public pe Vladimir Putin să nu invadeze Ucraina, devenind a doua figură proeminentă care face acest lucru.

Evgheni Savostianov, 69 de ani, a anunțat public că susține scrisoarea deschisă a generalului Leonid Ivașov, 78 de ani, președintele Consiliului Adunării Ofițerilor Ruși, care îl avertizează pe Putin împotriva unui atac asupra Ucrainei și îl acuză că a provocat un „conflict artificial” pentru a distrage atenția de la problemele sale interne.

Savostianov a aplaudat scrisoarea generalului Ivașov pentru că demonstrează că „patrioții ruși nu sunt oameni care scuipă în dreapta și-n stânga și care bat toba războiului”, ci „cei cărora le pasă de dezvoltarea pașnică și prosperă a orașelor și satelor țării noastre”.

El a denunțat „pofta imperială a liderilor Rusiei” și a spus că sprijină cererea lui Ivașov de demisie imediată a lui Putin.

Declarația fostului șef KGB vine după anunțul că șase nave, fiecare capabilă să transporte zece tancuri de luptă și 300 de soldați, se îndreaptă spre Marea Neagră pentru exerciții militare, potrivit Daily Mail.

Această manevră reprezintă o schimbare dramatică a capacității de invazie a Ucrainei, deschizând încă o linie de atac de-a lungul coastei Mării Negre pentru ruși, alături de acumularea masivă de trupe deja existente la granițele de est și de nord ale Ucrainei.

Savostianov, care a fost șeful FSB la Moscova și regiunea Moscovei între 1991 și 1994, când serviciul de contrainformații era cunoscut sub numele de KGB și FSK, a spus că Ivașov merită tot sprijinul pentru pledoaria sa împotriva războiului în calitate de președinte al Consiliului Adunării independente a Ofițerilor ruși.

„Pace și prosperitate pentru poporul Rusiei, nu satisfacția poftei imperiale a liderilor săi. Aceasta este o cerere cu adevărat patriotică, care unește oameni cinstiți și responsabili, deși cu opinii diferite”, a declarat Savostianov.

Acesta a fost șef adjunct al Administrației prezidențiale a lui Boris Elțin din 1996 până în 1998, deținând la acea vreme o funcție mai înaltă decât a lui Putin.

Savostianov a candidat la președinția Rusiei în 2000, când Putin - tot un fost șef al FSB - a fost ales pentru prima dată.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”