Un funcționar înalt din cadrul Ministerului rus al Apărării a murit după ce a căzut dintr-un bloc-turn

Un funcționar înalt din cadrul Ministerului rus al Apărării a murit după ce a căzut dintr-un bloc-turn

Un funcționar de rang înalt din cadrul Ministerului rus al Apărării din Rusia a murit după ce s-ar fi aruncat dintr-un bloc turn, relatează de la Daily Mail.

Marina Yankina era responsabilă de gestionarea bugetului Ministerului Apărării FOTO Daily Mail

Marina Yankina, în vârstă de 58 de ani, era șefa departamentului financiar pentru Districtul Militar de Vest, din cadrul Ministerului rus al Apărării - un departament care se ocupă de gestionarea findurileor destinate invaziei în Ucraina.

Femeia a fost găsită de un trecător după ce a căzut de la etajul al 16-lea al unui bloc-turc din Sankt Petersburg- adică de la o înălțime de aproape 50 de metri.

Serviciul de presă al Districtului Militar de Vest "Fontanka" a confirmat decesul acesteia, iar Comitetul rus de Investigații a deschis o anchetă.

Marina Yankina a lucrat anterior la Fisc și a avut o ascensiune rapidă în carieră, potrivit portalului Mash on Moika, conectat cu forțele de aplicare a legii din Rusia.

Femeia s-ar fi sinucis

Yankina l-ar fi sunat pe soțul ei cu puțin timp înainte să se arunce de la balcon și i-ar fi comunicat că are de gând să se omoare.

Cu puțin timp înainte să cadă în gol, angajata în sectorul financiar al Districtului Militar de Vest l-a sunat pe fostul ei soț. Ea i-a dezvăluit ce avea de gând să facă și unde urma să lase lucrurile -solicitându-i să cheme poliția. La câteva minute după apel, ea a fost găsită moartă...Motivele sunt în curs de clarificare - potrivit ultimelor date, femeia avea probleme de sănătate”, a relatat sursa citată.

.Cu toate acestea, nu a existat o confirmare independentă a acestei versiuni a morții ei.

„Cariera ei s-a dezvoltat cu repeziciune. În cinci ani, de la un angajat obișnuit, femeia a ajuns să conducă un departament”, a mai relatat publicația citată.

Yankina ar fi fost o apropiată al lui Mihail Mokretsov, fost șef de stat major al Ministerului Apărării și ministru adjunct al apărării.

Acesta a ocupat funcția de director al Serviciului Federal de Impozite între 2007 și 2010, iar ulterior a fost un înalt funcționar din Sankt Petersburg.

Moartea femeii se adaugă unei liste lungi de oameni de afaceri și oficiali ruși care au murit în circumstanțe neclare.

Săptămâna trecută, generalul-maior Vladimir Makarov - recent concediat de Putin - a fost găsit mort suspectându-se un caz de sinucidere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”