Un general polonez semnalează abordarea greșită a câmpurilor minate de ruși de către armata ucraineană. Care vor fi consecințele?

Un general polonez semnalează abordarea greșită a câmpurilor minate de ruși de către armata ucraineană. Care vor fi consecințele?

Fostul comandant al forțelor terestre poloneze, generalul Waldemar Skzypchak, consideră că din cauza pregătirii insuficiente a soldaților ucraineni pentru a depăși câmpurile de mine, ofensiva progresează lent , iar ucrainenii suferă pierderi semnificative, scrie publicația poloneză Rzeczpospolita.

Waldemar Skrzypczak Foto pulaski.pl

Generalul polonez a semnalat continuarea „războiului minelor” pe secțiunea Zaporojie a frontului, unde vehiculele blindate ucrainene încearcă să străpungă câmpurile și drumurile minate dens de ruși.

Skzypchak a subliniat că armata ucraineană trimite înainte vehicule blindate special echipate pentru a împrăștia minele și a permite tancurilor și altor vehicule blindate să avanseze. Cu toate acestea, fără acoperire, un astfel de echipament devine o țintă ușoară pentru soldații ruși înarmați cu arme antitanc.

Generalul recomandă deminarea prin explozie

Potrivit generalului polonez, gradul de saturație a zonei cu mine înseamnă că ar fi mai eficientă deminarea acesteia prin metode explozive, adică cu ajutorul așa-numitelor încărcături explozive extinse, care fac minele să detoneze și să se asigure un traseu sigur. Skzypchak este convins că din cauza abordării greșite a câmpurilor minate inamice, armata ucraineană va suferi pierderi. El a subliniat un articol Forbes care spunea că Ucraina a pierdut deja jumătate din cele șase tancuri de asalt Leopard 2 primite de la finlandezi.

O altă problemă pentru Ucraina în contraofensiva sa, potrivit generalului polonez, a fost lipsa de superioritate în aer, care permite aeronavelor rusești să atace convoaiele de echipamente ucrainene. Skzypchak mai crede că forțele ucrainene nu au ajuns încă pe liniile principale ale apărării rusești, ofensiva progresează încet, contrar așteptărilor Occidentului, iar „cea mai grea parte urmează să vină”.

El a mai menționat că pierderile în echipamentele ucrainene provoacă o altă problemă. Deși echipajul ar putea fi capabil să evacueze un Leopard detonat, unii soldați vor fi răniți, iar alții pot rămâne cu traume psihologice.

„ Acești soldați nu vor sări imediat într-un nou tanc pentru a se întoarce pe front”, crede generalul polonez.

El admite, de asemenea, că bătălia din regiunea Zaporojie nu poate fi decât „pregătire, o direcție înșelătoare înainte de lovitura principală”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?