Un general pro-rus a admis că trupele ruse nu pot câștiga împotriva Ucrainei

Un general pro-rus a admis că trupele ruse nu pot câștiga împotriva Ucrainei

Un comandant rus a recunoscut că trupele sale nu pot câștiga” împotriva Ucrainei și a sugerat înghețarea actualei linii de front, relatează Insider.

Contraofensiva ucraineană este încetinită de câmpurile dense de mine FOTO PROFIMEDIA

Într-o lungă postare pe Telegram, joi, Alexander Hodakovski, comandantul Batalionului Vostok, care luptă în sudul Ucrainei, a prezis un impas între părți.

„Putem să doborâm Ucraina din punct de vedere militar? Acum și în viitorul apropiat, nu”, a apreciat el, potrivit unei traduceri realizate de Kyiv Post.

„Când vorbesc cu mine însumi despre destinul nostru în acest război, mă refer la faptul că nu ne vom târî înainte, precum [ucrainenii], transformând totul în Bahmuturi [distruse] în calea noastră. Și nu prevăd o ocupare facilă a orașelor", a adăugat el.

Mai departe, Hodakovski a dezvăluit că el crede că războiul intră într-o fază „nici de pace, nici de război".

Comentariile sale vin în contextul în care armata ucraineană a recucerit câteva sate cheie din regiunile Donețk și Zaporojie, între care Staromaiorske și Urojaine, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Batalionul Vostok s-a numărat printre unitățile care au fost alungate din Urojaine, Hodakovski declarând la începutul acestei luni că acestea au părăsit satul deoarece „poziția lor defensivă a devenit imposibil de susținut”, a relatat The Kyiv Post.

Prin cucerirea celor două sate, care sunt separate doar de un mic râu, trupele ucrainene au obținut o poziție cheie din care pot ataca trupele rusești, a relatat CNN.

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat luni că, în cursul săptămânii trecute, Ucraina a recucerit, de asemenea, aproximativ 40 de kilometri pătrați de teritoriu în zona foarte disputată Bahmut din Donețk.

Hodakovski este fostul comandant al unității speciale Alpha din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). După ce Rusia a atacat regiunea Donbas în 2014, a dezertat și a devenit ministrul securității în autoproclamata Republica Populară Donețk. A părăsit acest post în 2014 și de atunci a comandat trupe separatiste din regiunea Donbas.

În decembrie, Hodakovski făcea sugestia că singura modalitate prin care Rusia ar putea câștiga războiul este folosirea armelor nucleare împotriva Ucrainei, potrivit The Kyiv Post.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anterior că țara sa nu va fi de acord cu nicio propunere de înghețare a actualelor linii de front în scopul de a „calma” Moscova, potrivit Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”