Un general rus care susține că a scris „Biblia războiului” spune că Putin va folosi arme nucleare în Ucraina

Un general rus care susține că a scris „Biblia războiului” spune că Putin va folosi arme nucleare în Ucraina

Un general-maior rus în rezervă avertizează că războiul din Ucraina nu se poate încheia decât prin folosirea armelor nucleare și propune pregătirea concetățenilor săi pentru acest scenariu.

FOTO Shutterstock

Războiul din Ucraina se va încheia „inevitabil” cu folosirea armelor nucleare, susține generalul-maior în rezervă Aleksandr Vladimirov, în vârstă de 78 de ani.

„Este nevoie doar de un singur lucru: o decizie politică a Comandantului nostru Suprem”, afirmă Vladimirov într-un interviu acordat jurnalistului Vladislav Șurughin.

Potrivit acestuia, Rusia are ca țeluri, la fel ca Occidentul, supraviețuirea și eternitatea sa istorică. „În numele acestor lucruri vor fi folosite toate mijloacele de luptă disponibile, inclusiv un astfel de instrument precum armele nucleare”, este de părere generalul în rezervă Vladimirov.

El se declară apoi „sigur” în privința folosirii armelor nucleare în Ucraina. „Cu cât politicienii și conducerea realizează mai devreme acest lucru, cu atât vom începe mai devreme să ne pregătim trupele și populația și cu atât vom avea mai multe șanse de supraviețuire, ceea ce înseamnă victorie”, afirmă veteranul rus.

Aleksandr Vladimirov este autor al cărții „Teoria generală al războiului”, care se întinde pe 2.856 de pagini considerate de el drept lecții-cheie pentru ruși.

Potrivit lui Vladimirov, armata rusă trebuie să-și instruiască trupele în așa fel încât să aibă „capacitatea de a duce războaie în condițiile utilizării armelor de distrugere în masă”.

„Dacă vrei pace, luptă până la victorie. Dacă vrei o pace lungă și puternică, îngroapă securea pe teritoriul inamicului. Așadar, trebuie să fim pregătiți. Pregătiți armata, statul, economia și populația”, insistă el.

Retorica nucleară este folosită de regulă de Moscova atunci când se află în situații dificile pe câmpul de luptă.

Kievul nu crede în aceste amenințări, apreciind că Putin doar le folosește, atât direct, cât și prin acoliți, pentru a înspăimânta lumea și pentru a obține o cale de ieșire favorabilă lui în războiul din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat