Un grup civic din Iaşi anunţă că a depus plângere penală împotriva conducerii IGSU

Un grup civic din Iaşi anunţă că a depus plângere penală împotriva conducerii IGSU

Grupul civic Reset din Iaşi a anunţat, vineri, că a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva şefilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pe care îi acuză că au tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenţiei pompierilor la incendiul din Clubul Colectiv.

"În urma dezvăluirilor de ieri, în care am aflat cu stupoare că şefii IGSU au tăinuit probe video importante cu primele minute ale intervenţiei în cazul Colectiv, grupul civic Reset a formulat un denunţ împotriva conducerii IGSU: Raed Arafat, Orlando Şchiopu, Mihai Guţă, pentru încălcarea articolului 275 alin. 1 din Codul penal. Considerăm că privarea anchetatorilor de imaginile apărute în presă reprezintă un caz de obstrucţionare a justiţiei şi motiv suficient pentru începerea urmăririi penale a celor de mai sus", se arată într-un anunţ postat pe pagina de Facebook a grupului civic.

"Am ştiut cu toţii cât de haotică a fost intervenţia, am suspectat din primul moment lipsa de profesionalism şi de empatie a 'salvatorilor', iar probele video au confirmat bănuielile noastre. Totodată, constatăm, încă o dată, că statul nu ne poate sări în ajutor nici măcar printr-un exerciţiu de compasiune faţă de un muribund. Suntem singuri şi ne avem doar pe noi! Ne-am demonstrat că strigătul nostru de furie şi solidaritatea noastră pot (re)construi ţara în care vrem să trăim", transmite Reset.

Ziarul "Libertatea" a prezentat joi o înregistrare video cu primul echipaj ISU care a ajuns la locul tragediei de la Clubul Colectiv, filmarea având aproape 21 de minute.

Jurnaliştii susţin că această înregistrare nu a fost făcută publică niciodată, filmarea fiind ţinută "ascunsă" de către ISU.

Înregistrarea ar fi fost furnizată jurnaliştilor de către un ofiţer de pompieri, care susţine că imaginile au fost văzute de un mic grup de ofiţeri superiori ISU şi nu au fost date Corpului de control al Guvernului Cioloş, dar nici procurorilor care realizau ancheta în dosarul "Colectiv". De asemenea, ofiţerul susţine că o copie a înregistrării ar fi ajuns atunci şi la Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că îşi va prezenta după comemorarea victimelor de la Colectiv şi după alegerile prezidenţiale punctul de vedere cu privire la înregistrarea video apărută în presă şi a menţionat că are "răspunsuri concrete la toate întrebările care au fost ridicate". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile