„Un gunoi total este pus pe biroul lui Putin. Șoigu și Gherasimov îi ascund pierderile reale”

„Un gunoi total este pus pe biroul lui Putin. Șoigu și Gherasimov îi ascund pierderile reale”

Șeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a continuat joi atacurile la adresa conducerii militare a Rusiei. Acesta îi acuză pe Șoigu și pe Gherasimov că îl mint pe Putin și poporul rus cu privire la amploarea pierderilor și eșecurilor Rusiei în Ucraina, scrie Reuters.

Prigojin, a cărei armată privată Wagner a condus luna trecută capturarea de către Rusia a orașului ucrainean Bahmut, se opune ordinului ca grupuri de mercenari să semneze contracte cu Ministerul Apărării înainte de 1 iulie.

Prigojin spune despre mercenarii săi că sunt cea mai eficientă forță de luptă a Rusiei și s-a bucurat de o libertate neobișnuită de a critica public Moscova.

Într-o serie de mesaje audio transmise în ultimele zile, Prigojin i-a atacat din nou pe ministrul Apărării Serghei Șoigu, un apropiat al lui Putin, și pe Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General, acuzându-i că îi ascund lui Putin „pierderile foarte grave ale Rusiei pe front”.

„Un gunoi total este pus pe biroul președintelui. Șoigu și Gherasimov au o abordare simplă. Minciuna trebuie să fie monstruoasă pentru ca oamenii să o creadă. Asta fac ei”, a spus Prigojin într-un mesaj.

„Totul este ascuns de toată lumea. Rușii se vor trezi într-o zi și vor afla că Crimeea (anexată la Rusia) a fost predată ucrainenilor. Ei induc în eroare poporul rus și, dacă va continua așa, vom rămâne fără cel mai important lucru: Rusia”, spune Prigojin.

Ministerul rus al Apărării a susținut în mod repetat că trupele ruse au respins toate atacurile pe care Ucraina le-a lansat în contraofensiva sa de două săptămâni, provocând pierderi mari ucrainenilor, în timp ce Rusia ar avea doar „mici pierderi”.

La rândul său, Ucraina a raportat progrese modeste, despre care președintele Volodimir Zelenski spune că au fost „mai lente decât s-a dorit”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat