Un imam, grav rănit de focuri de armă în afara unei moschei, lângă New York, spun surse ale poliției

Un imam, grav rănit de focuri de armă în afara unei moschei, lângă New York, spun surse ale poliției

Un imam din Newark, în apropiere de New York, a fost grav rănit de focuri de armă miercuri dimineaţa şi a fost spitalizat în stare gravă, a anunţat poliţia din acest oraş din statul New Jersey, relatează AFP.

FOTO: Unsplash

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al securităţii publice din Newark, poliţia a intervenit în zori după ce un bărbat a fost împuşcat în afara moscheii din acest oraş.

„Victima a fost transportată la Spitalul Universitar şi se află, potrivit unor informaţii, într-o stare critică”, a declarat Fritz Fragé, directorul securităţii publice din Newark, fără a da detalii despre motivul acestui atac.

Purtătorul de cuvânt al securităţii publice a confirmat pentru AFP că bărbatul pe care nu l-a identificat „este într-adevăr imamul” acestui oraş situat la vest de Manhattan, de cealaltă parte a fluviului Hudson, şi că „incidentul a avut loc în afara moscheii”.

„Suntem profund îngrijoraţi de acest incident şi ne rugăm pentru o recuperare rapidă a imamului”, a indicat, la rândul său, filiala din New Jersey a organizaţiei pentru apărarea islamului şi a musulmanilor americani, Council on American-Islamic Relations (Cair).

De la începutul războiului în Gaza între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, Statele Unite şi în special New York-ul şi regiunea sa, în nord-estul ţării, au fost afectate de o serie de manifestaţii, tensiuni comunitare şi unele violenţe sporadice.

Oraşul New York, cu 8,5 milioane de locuitori, are aproape două milioane de americani evrei, a doua cea mai mare populaţie după Israel, şi sute de mii de musulmani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat