Un important general al Armatei Rusiei a fost arestat

Un important general al Armatei Rusiei a fost arestat

Tribunalul militar al Districtului Sud din Rostov-pe-Don a decis să îl aresteze preventiv pe generalul-locotenent Viktor Voronov, comandantul adjunct al Districtului Militar Sud, după ce militarul a fost acuzat că ar fi folosit fondurile armatei ruse pentru amenajarea unui teren și renovarea unei case în 2021, relatează Kommersant .

Viktor Voronov, unul dintre generalii lui PutinFoto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Tribunalul militar al Districtului Sud din Rostov-pe-Don l-a trimis miercuri în arest preventiv pe generalul-locotenent Viktor Voronov, comandantul adjunct al Districtului Militar Sud, pe care îl acuză de abuz de putere, luare de mită și fraudă.

Generalului din armata lui Putin a fost arestat până la 19 septembrie în urma deciziei tribunalului militar din garnizoana Rostov-pe-Don.

Voronov este inculpat într-un dosar penal deschis la sfârșitul lunii iulie în care este acuzat de amenajarea unui teren și renovarea unei case pe cheltuiala ministerului apărării în 2021.

Potrivit anchetei, pentru deturna peste 1,3 milioane de ruble, echivalentul a 21.000 de euro, de la ministerul rus al apărării, Voronov a încheiat contracte fictive de furnizare de materiale de construcție necesare districtului militar, care au fost de fapt folosite de Voronov în scop personal.

Avocatul generalului-locotenent, Alexander Zamansky, a făcut apel împotriva deciziei de arestare a militarului.

Tribunalul Militar Districtual Sudic și-a păstrat decizia, cu toate că apărătorul a cerut instanței să fie arestat la domiciliu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /