Un important oficial sârb a fost arestat în nordul Kosovo

Un important oficial sârb a fost arestat în nordul Kosovo

Poliţia kosovară a arestat luni în nordul fostei provincii sârbe, la Mitrovica, un important oficial sârb, Marko Djuric, şeful agenţiei guvernamentale sârbe pentru Kosovo, relatează AFP şi dpa.

Marko Djuric 'a fost arestat şi va fi transferat la sediul poliţiei' din centrul Pristinei, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Baki Kelani.

Autorităţile de la Pristina au anunţat luni că au interzis accesul în Kosovo al mai multor importanţi oficiali sârbi, între care şi Marko Djuric. Cu toate acestea, Djuric a ajuns luni după-amiază la Mitrovica pentru a lua parte la o conferinţă organizată de Belgrad cu privire la statutul provinciei sârbe care şi-a declarat independenţa în urmă cu 10 ani.

Autorităţile din Pristina au avertizat că îl vor aresta pe Marko Djuric dacă acesta va încălca ordinul care îi interzicea accesul în Kosovo.

Luni dimineaţa au fost văzute vehicule ale poliţiei plecând de la Pristina şi îndreptându-se către nord. Trei vehicule blindate ale forţelor de ordine şi circa 20 de jandarmi au fost poziţionaţi la circa 500 de metri de Jarinje, precizează Tanjug. Comandantul adjunct al poliţiei kosovare, Besnik Hoti, a declarat citat de agenţia de presă sârbă că misiunea acestora este de a-l împiedica pe Djuric să treacă graniţa administrativă.

Potrivit dpa, poliţia kosovară a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii sârbi strânşi la Mitrovica pentru a demonstra împotriva arestării lui Djuric.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”