Un important oficial sârb a fost arestat în nordul Kosovo

Un important oficial sârb a fost arestat în nordul Kosovo

Poliţia kosovară a arestat luni în nordul fostei provincii sârbe, la Mitrovica, un important oficial sârb, Marko Djuric, şeful agenţiei guvernamentale sârbe pentru Kosovo, relatează AFP şi dpa.

Marko Djuric 'a fost arestat şi va fi transferat la sediul poliţiei' din centrul Pristinei, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Baki Kelani.

Autorităţile de la Pristina au anunţat luni că au interzis accesul în Kosovo al mai multor importanţi oficiali sârbi, între care şi Marko Djuric. Cu toate acestea, Djuric a ajuns luni după-amiază la Mitrovica pentru a lua parte la o conferinţă organizată de Belgrad cu privire la statutul provinciei sârbe care şi-a declarat independenţa în urmă cu 10 ani.

Autorităţile din Pristina au avertizat că îl vor aresta pe Marko Djuric dacă acesta va încălca ordinul care îi interzicea accesul în Kosovo.

Luni dimineaţa au fost văzute vehicule ale poliţiei plecând de la Pristina şi îndreptându-se către nord. Trei vehicule blindate ale forţelor de ordine şi circa 20 de jandarmi au fost poziţionaţi la circa 500 de metri de Jarinje, precizează Tanjug. Comandantul adjunct al poliţiei kosovare, Besnik Hoti, a declarat citat de agenţia de presă sârbă că misiunea acestora este de a-l împiedica pe Djuric să treacă graniţa administrativă.

Potrivit dpa, poliţia kosovară a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii sârbi strânşi la Mitrovica pentru a demonstra împotriva arestării lui Djuric.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …