Un important ziar german dezvăluie o tentativă de asasinat asupra lui Puitin, pusă la cale de serviciile speciale din Ucraina

Un important ziar german dezvăluie o tentativă de asasinat asupra lui Puitin, pusă la cale de serviciile speciale din Ucraina

Serviciile speciale ucrainene au încercat să-l omoare pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze (UAV), însă Kremlinul păstrează secretul despre această operațiune, scrie o anchetă a tabloidului german Bild, publicată pe 27 aprilie.

Spionii ucraineni au aflat despre vizita dictatorului rus în parcul industrial „Rudnevo” și au obținut o hartă a traseului său. Un UAV cu 17 kilograme de explozivi a zburat deasupra tuturor sistemelor de apărare aeriană rusești, a declarat politologul Iuri Romanenko.

Propagandistii ruși au comentat despre drona UJ-22 Airborn care a cazut in regiunea Moscova, pe 24 aprilie, cu 17 kilograme de explozivi, de producție ucraineană. Aparatul poate zbura la o distanță de până la 800 km.

Locul prăbușirii se află la aproximativ 20 km est de Parcul Industrial Rudnevo. La bordul dronei erau 30 de blocuri explozive C4. Încărcăturile explozive M112 sunt folosite de armata americană și de forțele armate canadiene.

Iuri Romanenko, expert al Institutului Ucrainean al Viitorului, politolog, a declarat că săptămâna trecută ofițerii de informații ucraineni au primit date despre călătoria lui Putin în acest parc și chiar au obținut o hartă a traseului.

"Ai noștri au lansat o dronă kamikaze care a zburat peste toate sistemele de apărare aeriană ale Federației Ruse și a căzut nu departe de parcul industrial. Când s-a aflat despre dronă dimineață, a fost destulă agitație la Kremlin. Peskov a scris: program nou - să lucreze de la Kremlin. Serviciile ruse au început inspecții serioase", a informat el.

Lansarea UAV-ului ucrainean l-a supărat pe Putin

Totuși, Ucraina nu știa sigur când va vizita Putin exact parcul industrial — duminică sau luni, au atras atenţia jurnaliştii germani.

„Este clar că a efectua o lovitură precisă asupra liderului Rusiei cu o dronă kamikaze este o sarcină aproape imposibilă. Însuși faptul că o astfel de dronă a zburat în locul în care Putin intenționează să se oprească este cu siguranță o palmă pentru dictator”, a declarat politologul german, fost șef al Fundației Heinrich, Serghei Sumlenîi.

Colonelul Forțelor Armate ale Ucrainei în rezervă, expertul militar Roman Svitan a scris într-o rubrică pentru „Apostrof” că drona UJ-22 poate transporta aproximativ 20 kg de explozibil la o distanță de până la 1.000 km.

Svitan este sigur că Moscova și Sankt Petersburgul sunt obiective destul de realiste pentru Forțele Armate Ucrainene.

Pe 26 aprilie, cercetașii ucraineni au testat noul UAV R18. Dispozitivul costă 45.000 de dolari și este cunoscut pentru „supraviețuire” în zbor îndelungată.

A fost dezvoltată de specialiștii „Aerorozvidki”, drona este asamblată din componente interne și străine.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...