Un înalt responsabil al serviciului de securitate al Ucrainei a fost găsit mort

Un înalt responsabil al serviciului de securitate al Ucrainei a fost găsit mort

Responsabilul unei filiale regionale a Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU), Oleksandr Nakonecini, a fost găsit mort de soție la locuinţa sa din centrul ţării, potrivit unui anunț al parchetului general.

Liderul unei filiale SBU a fost găsit mort / Foto Arhivă / Shutterstock

Sâmbătă seara, soţia lui Nakonecini a auzit un zgomot de foc de armă în apartamentul lor din Kropivniţki şi a descoperit ulterior într-una dintre încăperi trupul soţului ei lovit de glonţ, a precizat parchetul pe reţeaua Telegram, potrivit Agerpres.

A fost deschisă o anchetă care să stabilească cauzele deceselui, potrivit parchetului. Nu s-au precizat ipotezele luate în calcul de anchetatori.

Un ales local, Andrii Lavrus, a scris la rândul său pe Telegram că oficialul ucrainean s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap.

Oleksandr Nakonecini era șeful filialei SBU din regiunea Kirovograd din ianuarie 2021.

Volodimir Zelenski l-a concediat în luna iulie pe şeful SBU, Ivan Bakanov, căruia i-a reproşat că nu a făcut eforturi suficiente în ceea ce priveşte combaterea spionilor şi colaboratorilor Rusiei, care a lansat în februarie o invazie împotriva Ucrainei. De atunci, a fost anunțată o „revizuire a cadrelor" în interiorul SBU, mai mulţi înalţi responsabili ai acestui serviciu fiind concediaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina