Un incendiu masiv la o bază militară din Crimeea îi forțează pe ruși să evacueze 2000 de persoane VIDEO

Un incendiu masiv la o bază militară din Crimeea îi forțează pe ruși să evacueze 2000 de persoane VIDEO

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate ca urmare a unui incendiu izbucnit la o bază militară de antrenament din Crimeea, districtul Kirovske. De asemenea, a fost închisă o autostradă din apropiere, a declarat guvernatorul Crimeei, susținut de Moscova.

Este planificată evacuarea temporară a locuitorilor din patru așezări - este vorba de peste 2.000 de persoane”, a declarat guvernatorul instalat de Rusia în Crimeea, Serghei Aksionov, pe aplicația de mesagerie Telegram, citează Reuters.

Nu au fost date indicii despre cauzele incendiului, dar canalele rusești Telegram legate de serviciile de securitate rusești și mass-media ucrainene au raportat că un depozit de muniții a luat foc la bază după atacul aerian ucrainean de peste noapte.

Incendiu la o bază militară din Crimeea FOTO Captură video

Reuters nu a putut verifica în mod independent aceste rapoarte. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației militare din Odesa, Ucraina, a postat două videoclipuri cu un incendiu într-o zonă nelocuită, spunând: „Depozit de muniție inamic. Staryi Krym”.

Incendiul, la două zile după detonarea podului dintre Rusia și Crimeea

Staryi Krym este un mic oraș istoric din districtul Kirovske din Crimeea. Rusia a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014.

Videoclipurile și fotografiile de pe rețelele de socializare au arătat flăcări mari și un incendiu fumegând într-o zonă nelocuită, întreruptă de o serie de detonări. Unele canale Telegram au declarat că până la ora locală 07.30 (04.30 GMT), incendiul dura de aproximativ trei ore, nefiind încă sub control.

Incendiul intervine la două zile după ce, luni, o explozie a avariat un pod care leagă Rusia de peninsula Crimeea, explozie pe care Moscova a pus-o pe seama Ucrainei și pentru care președintele Vladimir Putin a promis represalii.

În cursul nopții, Rusia a lansat un atac aerian asupra portului ucrainean Odesa pentru a doua noapte consecutivă. De asemenea, armata ucraineană a declarat că un atac cu drone asupra Kievului a fost respins cu succes miercuri dimineața devreme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat