Un interlop și-a jefuit prietenul în timp ce bea cu el

Un interlop și-a jefuit prietenul în timp ce bea cu el

Un interlop din Iași și complicii săi au fost reținuți de polițiști în cazul unei vile sparte înaintea Crăciunului, din care au furat 40.000 de euro. Interlopul chemase victima la un pahar, în timp ce complicii săi îi furau banii și alte obiecte de valoare din vila luxoasă în care locuiește aceasta. Hoții au plecat cu 40.000 de euro obținuți de victimă în urma vânzării unui autoturism Audi și cu bijuterii, blănuri, ceasuri și parfumuri de lux, scrie Ziarul de Iași .

Jaful casei din Tomeşti a avut loc în seara de 21 decembrie. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru jurnaliștii de la Ziarul de Iași că interlopul Alexandru Niculiţă l-a chemat la un pahar pe amicul său Sergiu Cristian, proprietarul unei vile în Tomeşti. Cel mai probabil, interlopul aflase că acesta vânduse cu câteva zile înainte un autoturism Audi A4 la Suceava. În plus, interlopul ar fi fost invidios că amicul său are bani mulţi, cel mai probabil din activităţi de videochat.

Aşadar, în timp ce proprietarul se afla la un pahar cu interlopul Niculiţă, doi hoţi au forţat cu o rangă poarta de acces a vilei aparţinând lui Sergiu Cristian. Poarta a fost deschisă, însă uşa descuiată de la intrarea în casă i-a derutat pe cei doi. Hoţii au fugit, dar s-au întors în scurt timp, dându-şi seama că uşa a fost uitată descuiată. Ca să se asigure, hoţii au sunat la interfonul de la poartă, neştiind că aparatul este dotat cu o cameră video. Când a sunat la interfon, camera a înregistrat figura hoţului, dar cu mască. Intraţi în casă, cei doi au găsit bani și bunuri de lux, în valoare totală de 200.000 de lei. Când a revenit acasă după două ore, proprietarul vilei a găsit casa prăduită de tot ce era valoros.

Poliţiştii au pus cap la cap imaginile obţinute de la camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale din Tomeşti, cât şi de la casa victimei. Miercuri dimineaţă, în Bucium, poliţiştii i-au oprit maşina BMW a interlopului Alexandru Niculiţă apoi au sechestrat-o.

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi şi Neamţ, într-un dosar penal de furt calificat. 3 persoane au fost reţinute. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperiţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 20.000 de lei şi 15.000 de euro. De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 15.000 de euro şi a fost ridicată o armă neletală supusă autorizării. În urma audierilor, trei bărbaţi au fost reţinuţi, doi din judeţul Neamţ şi unul din judeţul Iaşi, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…