Un jurnalist israelian cu peste un milion de fani, chemat să apere țara: „Mi-am luat rămas bun de la soția mea” VIDEO

Un jurnalist israelian cu peste un milion de fani, chemat să apere țara: „Mi-am luat rămas bun de la soția mea” VIDEO

Hananya Naftali, un influent jurnalist israelian, cu peste 1,2 milioane de urmăritori pe Facebook a fost chemat să se prezinte în armată pentru a-și apăra țara. Naftali, care a fost în 2018, pentru câteva luni, consilier al premierului Benjamin Netanyahu, a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

Hananya Naftali are 1,2 milioane de urmăritori pe Facebook FOTO Facebook/Hananya Naftali

„Și eu sunt recrutat pentru a-mi servi și apăra țara Israel. Mi-am luat rămas bun de la soția mea India, care m-a trimis cu binecuvântări și protecția Lui Dumnezeu. De acum înainte ea va posta în numele meu, așa că fiți drăguți cu ea”, a scris Hananya Naftali, pe Facebook.

Jurnalistul, care a publicat în trecut articole de opinie în Jerusalem Post, a postat pe pagina sa de Facebook actualizări permanente ale situației din Israel.

După începerea războiului declanșat de Hamas, Hananya Naftali și soția sa India au realiat un videoclip dintr-un buncăr, imaginile devenind virale.

„Am auzit explozii deasupra capetelor noastre. Acestea erau rachete menite să ne lovească pe noi, civili", a spus el.

Hananya a spus că, în timp ce multe dintre rachete au fost interceptate de Irone Dome, sistemul de apărare aeriană al Israelului, unele au fost „lovituri directe”. „Există un război fără precedent, pe care îl vedem direct”, a spus el în videoclipul distribuit pe X, fostul Twitter.

Într-un interviu pentru publicația hetek.hu, Hananya Naftali a povestit cum a ajuns să fie consilier de imagine al lui Netanyahu. „Practic filmăm strategia primului ministru, postam lucruri, editam, petrecem timp cu el, însoțindu-l când era vorba de evenimente și ajutor, asistându-l practic cu orice are nevoie. Așa că mi-a schimbat cu adevărat cursul vieții pentru că îmi place să cunosc oameni noi, să vorbesc în întreaga lume și să fac videoclipuri”, a povestit Hananya Naftali.

Jurnalistul, care este un evreu mesianic (crede în Iisus Hristos) a explicat și relația pe care o are el cu Dumnezeu.

„Pentru mine nu este niciodată sensibil să vorbesc despre Dumnezeu sau despre credința mea. Nu încerc să împing niciuna dintre convingerile mele asupra nimănui. Eu cred că fiecare ființă umană ar trebui să aibă propria relație personală cu Dumnezeu, simt că nu este treaba mea să le spun în ce să creadă. Să fiu deschis cu privire la credința mea este foarte natural pentru mine, pentru că nu am de ce să-mi fie rușine. În primul rând, este un fapt că Isus a fost evreu. S-a născut în Betleem, a crescut în Nazaret. El a dovedit de fapt că evreii sunt strămoși ai Israelului pentru că el a locuit aici. Astăzi, Autoritatea Palestiniană și tot felul de activiști anti-Israeli spun că Iisus este palestinian. Nu are niciun sens”, a mai spus Naftali pentru hetek.hu .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?