Un lanţ de magazine din România va fi VÂNDUT

Un lanţ de magazine din România va fi VÂNDUT

Magazinele ar putea fi preluate de cel mai puternic lanţ de bricolaj din Europa

Kingfisher, cel mai mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, a anunţat că va cumpăra Mr. Bricolage la un preţ de 15 euro pe acţiune, scrie publicaţia franceză LSA, potrivit Economica.net.

La acest preţ, Mr Bricolage ar valora 275 de milioane de euro. Britanicii au ajuns deja la un acord cu acţionarii pentru a achiziţionarea pachetului de 41,9% din acţiunile Mr Bricolage deţinut de grupul de francizori Association Nationale des Promoteurs de Faites Le Vous-Mene (ANPF) precum şi pachetul de 26,2% deţinut de familia Tabur.

Tranzacţia ar urma să fie perfectată la sfârşitul acestui an sau în anul 2015, şi depinde de avizul autorităţii de concurenţă din Franţa.

Mr Bricolage are 81 de magazine deţinute în mod direct şi 435 de magazine în sistem de franciză în Franţa. De asemenea, compania are 69 de magazine în franciză în alte 10 ţări.

Mr Bricolage este prezent pe piaţa locală cu trei magazine, în cartierul bucureştean Vitan, şi în Piteşti şi Iaşi. Retailerul a intrat în România în 2006, în Bucureşti, iar ultima deschidere a avut loc în 2010 la Iaşi. Afacerile companiei se cifrau la nivelul anului 2012 la 63,2 milioane de lei şi o pierdere netă de 11,3 milioane de lei.

Kingfisher a preluat anul trecut de la grupul francez Bresson toate cele 15 magazine Bricostore, care se vor rebrandui treptat în Brico Depot. Mai multe aici .

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...