Un lider PNL îi cere demisia ministrului Daea: Conducerea ministerului Agriculturii nu susține interesele fermierilor

Un lider PNL îi cere demisia ministrului Daea: Conducerea ministerului Agriculturii nu susține interesele fermierilor

Președintele PNL Brăila îi solicită public, într-un comunicat de presă, demisia ministrului Agriculturii. Alexandru Popa susține că Petre Daea a scos din lista unităților administrativ-teritoriale aflate în zone defavorizate 18 localități din județul Brăila.

Petre Daea, ministrul Agriculturii FOTO: GOV

În cazul în care Petre Daea nu demisionează, liberalul susține că ministrul „va avea în mine cel mai aprig adversar, până va îndrepta această greşeală”.

„Ministerul Agriculturii, condus de renumitul Petre Daea , a decis recent să scoată de pe lista unităţilor administrativ teritoriale care se află în zone defavorizate 18 localităţi din judeţul Brăila, dând astfel o lovitură dură fermierilor din oraşele şi comunele respective. Practic, începând din 2023 aceştia vor pierde sume foarte importante. Se dovedeşte încă o dată că, de fapt, conducerea Ministerului Agriculturii, începând cu ministrul Petre Daea şi continuând cu secretarul de stat Sorin Moise, membru al PSD Brăila, nu susţine interesele fermierilor. Îi cer din nou demisia ministrului Daea, care este cea mai mare pacoste pentru fermierii brăileni, şi îl anunţ că, dacă nu demisionează, începând de azi va avea în mine cel mai aprig adversar, până va îndrepta această greşeală legată de lista UAT-urilor din zonele defavorizate", susține liderul PNL Brăila, potrivit Agerpres.

Alexandru Popa, membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților și fermier, precizează că această măsura va afecta mai mulți fermieri brăileni, care vor accesa mai greu fonduri europene și vor pierde sumele acordate prin APIA celor care fac agricultură în zone defavorizate. De asemenea, acesta susține că afectați vor fi și cei care dețin ferme zootehnice.

„Nu este posibil să scoţi 18 comune din judeţ de pe lista UAT-urilor din zonele defavorizate, dintr-un condei! (..) Practic, Daea, Moise şi restul PSD-iştilor din Ministerul Agriculturii sunt groparii fermierilor brăileni. Nu ştiu cum nu le-a fost ruşine ministrului Daea, lui Sorin Moise şi celorlalţi PSD-işti să dea ochii cu agricultorii prezenţi la Conferinţa regională de la Lacu Sărat, ştiind că deja se luase această decizie care va face ca judeţul Brăila să piardă în fiecare an zeci de milioane de euro", a adăugat Alexandru Popa, potrivit sursei citate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro